Козуначени кифлички със стафиди

Читателски рецепти

Козуначени кифлички със стафиди

18307
на 18.09.2013
Козуначени кифлички със стафиди
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Живка Жечева

препоръчано

Необходими продукти:
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 пакетче мая
1 ч.ч. захар за тестото + 1 с.л. за маята
3 яйца+1 жълтък за намазване на кифличките
около 1 кг брашно
есенция за козунак
стафиди (потопени в ром)
олио
сладко за плънка
Начин на приготвяне:
Маята се смесва с 1 с.л. захар и щипка сол. Добавят се 1 ч.ч. прясно мляко и няколко лъжици брашно. Оставя се да втаса. Останалото мляко се смесва със захарта и се разбърква. Добавят се яйцата и останалите продукти. Замесва се тесто, което се меси около 15 минути. Оставя се да втасва около 1 час. След това тестото се разточва на кръгла кора и се реже на триъгълници. В основата на всеки триъгълник се поставя малко сладко и се завива кифличка. Изчаква се да втасат, мажат се с разбит жълтък и се поръсват със захар. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 129
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК