КОИ СА ТЕ?! Откриха напълно запазени гробници от древна цивилизация

Бомба

КОИ СА ТЕ?! Откриха напълно запазени гробници от древна цивилизация

21892
на 08.12.2018
КОИ СА ТЕ?! Откриха напълно запазени гробници от древна цивилизация
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Археолози в Перу се натъкнаха на над 30 гробници в комплекса „Ел Чоро”, които са в учудващо добро състояние, макар да датират от 800-та година, съобщава Ройтерс.

Според учените те вероятно са от времето, когато в района се е развивала цивилизацията Мочика - тайнствен народ, живял в Перу по време на възхода на Римската империя в Европа.
Погребалните камери са били открити в район в древни руини, където са се извършвали ритуали в памет на мъртвите. Разкопките в комплекса „Ел Чоро” започнаха едва преди два месеца. Според археолозите обаче има още доста непроучени места в него.
 
До мумиите в гробниците са открити парчета от керамични съдове. Някои от телата индикират, че вероятно хората са били принесени в жертва на боговете - нещо, което е смятано за напълно нормално преди испанската колонизация на Перу.

Древната цивилизация Мочика мистериозно изчезва около 800-та година, без да остави писмени свидетелства за съществуването си. Археолозите се надяват новите открития да дадат яснота за измирането на този народ, макар една от теориите да посочва промените в климата като причина за изчезването на цивилизацията им.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК: Гледат мярката на Ибрямов при закрити врата заради секретна информация ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК: Гледат мярката на Ибрямов при закрити врата заради секретна информация
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК