Кой е Димитър Бизона? Баровецът с пищова, с който синът на Явор Божанков рани леля си, свързан с Боби Михайлов, Камен Куката и Маджо

Акценти

Кой е Димитър Бизона? Баровецът с пищова, с който синът на Явор Божанков рани леля си, свързан с Боби Михайлов, Камен Куката и Маджо

221619
на 22.05.2024
Кой е Димитър Бизона? Баровецът с пищова, с който синът на Явор Божанков рани леля си, свързан с Боби Михайлов, Камен Куката и Маджо
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Двама босове - единият на хляба и хазарта, а другият на скрапа, са замесени в трагичния инцидент, при който детето на Явор Божанков простреля с боен револвер леля си. Това показа проверка на "Филтър" за обвиняемия собственик на пистолета Димитър Бонзов и за фамилията на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков, играл дълго време ролята на социалист. Това са двамата герои в абсурната история, пример за задкулисие, която за малко не приключи със смърт.

препоръчано

Единият любопитен факт е, че 11 -годишният син на Божанков е прострелял 12-годишната си леля. Момиченцето е сестра на съпругата му Симона. Фамилията на Бонзов празнува рождения ден на приятелката му, с която той живее на семейни начала и която е високопоставен служител в община Велико Търново. 

Поканили са на гости най-близките си. Сред тях са представителите на депутатската фамилия Божанкови, с която поддържат приятелски отношения от много години. Големият играч в хлебния бизнес в региона приютява фамилията в къщата си в Арбанаси. Баровецът оставя пистолета си под възглавница на пейка в двора и отива до тоалетната. Тогава синът на Явор Божанков намира оръжието и стреля в крака на 12-годишното момиче.

Бонзов, обаче, е пуснат на свобода с гаранция от 10 хиляди лева. В района на Велико Търново бизнесменът е познат със силните си политически връзки, както и като част от приятелски кръг, който контролира процесите в няколко съседни области.

Димитър Бонзов е от Габрово, където е известен с животинския прякор Бизона заради внушителната си осанка. Съвсем неслучайно комичният Явор Божанков се кандидатира за депутат като водач на листа в "Промяната" именно от Габрово, а не от Велико Търново, откъдето влизаше, когато го играеше комунист. Точно в Габрово закрилникът му Бонзов е голям работодател и собственик на земеделски земи. От няколко години адресът му е в София, където също има бизнес.

Къщата му в Арбанаси играе ролята на вила за купони, която е купена преди 4-5 години от Българския футболен съюз, отново неслучайно. Един от дългогодишните съдружници и приятели на Димитър Бонзов е бившият президент на БФС Борислав Михайлов. Освен от футбола през последните 20 години Боби Перуката печели и от няколко фирми, в които е съдружник, но не участва в управлението им.

Една от тях е "Габровски хляб" ООД. Михайлов е във фирмата от 2008 година, когато хлебозаводът е приватизиран. Веднага като съдружник влиза Димитър Бонзов. По-късно прехвърля дяловете си на фирма "АИР Инвестмьнг", която е собственост на сина му Юлиян.

Третият инвеститор и съдружник е Иван Стойчев. През 2017 година той беше арестуван и обвинен като член на бандата за рекет на плевенчанина Камен Балбузанов-Куката. Освен тях беше задържан, а после и предаден на съд Ивайло Бировски.

Той е девер на съдил Владислава Цариградска, която стана известна покрай убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Другият член на групата беше прокурорът Димитър Захариев, който стана популярен с натиск над свидетели по делото "Октопод". Делото срещу всички приключи окончателно тази година. Иван Стойчев е оправдан, а Куката и деверът на Цариградска са осъдени.

Четвъртият съдружник на Димитър Бонзов в "Габровски хляб" също не е случаен. Това е фирма "Лома" ЕООД, собственост на Весела Узунова. Тя е дъщеря на бившият депутат от БСП Евгений Узунов, който е сред най-близките бизнес партньори на Младен Михалев-Маджо.

В различни конфигурации тази компания от интересни хора, включително и Бонзов, са съдружници и в други фирми. Една от тях е "Канако и сие". В нея са Бонзов, Стойчев, Михайлов, двама неизвестни бизнесмени с малко дялове и Веселин Наковски. Последният съвсем не е случаен. Той е един от осъдените, на които КПКОНПИ успя да отнеме имущество за много пари, в случая - за 3,3 милиона лева.

Наковски има стара присъда за изнудване отпреди 20 години. След това е уведомена комисията, която започва да прави проверка на доходите и разходите му. Според комисията той не може да докаже произхода на тези пари, с които си е купил имоти. Те са отнети в полза на държавата с решение на съда, което е влязло е сила. Днес съдружникът на Бонзов съди държавата в Страсбург, защото според него това имане няма общо с извършеното от него престъпление.

Димитър Бонзов с пищова има хлебозаводи в Троян, Стара Загора и други градове, както и солидни връзки със зърнените босове с ролс-ройсове, които често блокират България с различни искания.

Дали заради партньорството си с Борислав Михайлов, или приятелството с депутата Явор Божанков, но освен с производство на хляб, Бонзов с пищова ударно навлиза и в хазартния бизнес. Той има три компании за залагания - в Габрово, Велико Търново и в София. Освен това търгува и с горива, има и недвижими имоти за милиони в цялата страна.

До инцидента с простреляното дете 60-годишният Димитър Бонзов оставаше в сянка и не е известен с публични прояви въпреки мащабния си бизнес.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК