Кой и защо в никакъв случай не може да стане кръстник на детето? Правила и традиции при кръщене!

Забавно

Кой и защо в никакъв случай не може да стане кръстник на детето? Правила и традиции при кръщене!

733097
на 09.05.2017
Кой и защо в никакъв случай не може да стане кръстник на детето? Правила и традиции при кръщене!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase



Кръщене, всеки знае какво е това, но малко хора знаят наистина какво представлява светото кръщене, а именно първата човешка стъпка по пътя към Бога.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Кръщенето е светъл празник за цялото семейство, важна част от него са кръстниците на бебето.

За тях се говори, че са земните ангели – пазители, които помагат на малкия човек, да започне духовен живот, те го пазят от изкушенията в живота. Счита се, че изборът на кръстници влияе на бъдещето на детето и е те остават завинаги свързани с него.

 

КОЙ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ КРЪСТНИК НА ДЕТЕТО

Хора, които нямат навършени 14 години не могат да бъдат кръстници на детето. Монаси и монахини също не могат да бъдат кръстници, както и хора, които имат някакви психични заболявания. Кръстници не могат да бъдат и хора, които имат само един родител жив, или чиито родители са починали, носи лоша карма.

 

КОЙ МОЖЕ ДА КРЪСТИ ДЕТЕТО ВЪПРЕКИ СУЕВЕРИЯТА

Хората вярват, че не е хубаво да се вземат за кръстници за момичетата – неомъжена жена, а за момчетата – ерген. Това щяло да отнеме щастието на детето. Разбира се, хората в днешно време са широко скроени и считат това за глупаво суеверие. Църквата не може да приеме тези доводи насериозно, основното нещо е хората да бъдат добри и вярващи. Също така самите те трябва да бъдат кръстени. За да се осъществи кръщене и родителите на детето трябва да са покръстени.

Друго популярно суеверие е, че бременни жени не могат да бъдат кръстници или жени по време на цикъл. Разбира се, това църквата не го забранява.

Друго суеверие - Бременни жени не могат да бъдат взети за кръстници .

 

 

Какво е саможертвена любов, какви са границите между добро и зло, какво е вяра, съвест, търпение и милост: всичко това трябва да го казва кръщелника и духовните родители на всяка среща. Това е техният основен подарък.

 

Трудно е да се разбере и приеме такова изявление. Обикновено, е прието кръстниците на детето да му носят подаръци, играчки, дрехи и нещо за забавление, като гледат само материалната страна и задоволеност на кръщелника си. Това е добре, разбира се! Но много хора забравят, че кръстниците преди всичко са духовните водачи и учители на детето.

 

Младата, незряла душа е толкова сложно нещо! За да не се правят грешки в младостта, за да се превърне детето в успешен възрастен, да не съжалява за нищо, затова ще трябва да получи нормално детство духовно и морално образование.

 

Тайнството на кръщението на детето се извършва веднъж. Във всеки случай детето не може да се прекръства втори път, без значение какво се случва! Църквата забранява този свят ритуал да се извършва втори път с един и същи човек.

Родителите избират за кръстници на децата си хора, които ще останат до края на живота им такива.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
ПИК TV! Тошко Йорданов: Борисов, Лена и Кирил са суинг компания - карат се, после се сдобряват, събират се по манастирите, сядат си в скутовете, увеличават плодовитостта (ВИДЕО) ПИК TV! Тошко Йорданов: Борисов, Лена и Кирил са суинг компания - карат се, после се сдобряват, събират се по манастирите, сядат си в скутовете, увеличават плодовитостта (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК