Кой не трябва да яде ябълки

Здраве

Кой не трябва да яде ябълки

14276
на 02.12.2021
Кой не трябва да яде ябълки
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ябълките са опасни за хора със стомашно-чревни заболявания, гастрит и язва на стомаха или червата. Това заяви диетологът Олга Кораблева.

препоръчано

"Ябълката на празен стомах, както всяка кисела храна, може да причини подуване на корема, дразнене на лигавиците и обостряне на заболявания поради голямото количество груби фибри", каза тя.

Кораблева добави, че е възможно да се консумират печени ябълки.

В процеса на топлинна обработка лимонената и ябълчената киселина в тях се разрушават, но остава пектинът, който има благоприятен ефект върху чревната функция.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за Гергьовден - успехите намигват на Телците, Стрелците пълнят джобовете САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за Гергьовден - успехите намигват на Телците, Стрелците пълнят джобовете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Виктор Димчев начерта ТРИ ВАРИАНТА за правителство след изборите: ППДБ ще трябва да обясняват на избирателите си за коалициите с мафията (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Виктор Димчев начерта ТРИ ВАРИАНТА за правителство след изборите: ППДБ ще трябва да обясняват на избирателите си за коалициите с мафията (ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК