Вход
София
Времето в София 10 o C

Кой ограби Костенец? Кметът от БСП е пионка на бивш политик и майка му (СНИМКИ)

Кой ограби Костенец? Кметът от БСП е пионка на бивш политик и майка му (СНИМКИ)

на 22.10.2019
120729
20
Кой ограби Костенец? Кметът от БСП е пионка на бивш политик и майка му (СНИМКИ)
Автор: ПИК
22.10.2019
20
120729

Гражданите на Костенец са шокирани от 5-те милиона, потънали в местния стадион, който в момента е подходящ за декор на холивудски филм на ужасите. Жителите на планинското градче обвиняват за случилото се кмета Радостин Радев, обвинен за присвояване на общински средства от спецпрокуратурата, към настоящия момент водач на БСП за местните избори (ВИЖТЕ В "ОЩЕ ПО ТЕМАТА").

Напук на градската мълва, два независими един от друг източници разкриват, че подсъдимият градоначалник Радев е параван на много по-голяма схема, пише "Трибюн". Според информацията, зад далаверата с кражбата на милиони от джоба на българския и европейския данъкоплатец всъщност стои влиятелната фамилия Танчеви – милионери, с политико-икономически интереси в района на Ихтиман и Костенец. А кметът от БСП просто е параван, получил жълти стотинки.

Майката Лиляна Танчева е партиен секретар в Костенец преди 89-а. Тесните й контакти с компартията помагат още в първите години на демокрацията (червените куфарчета?) да се превърне в едър капиталист с бизнеси в различни сфери на икономиката. Танчева неведнъж е парадирала с огромното си богатство, натрупването на което до ден днешен тъне в догадки.

Синът Светлин Танчев е бивш депутат, известен като партиен номад. Той се прочу през 2010г. когато бе заподозрян, че е получил рушвет от 2 милиона от известен производител на алкохол, за да внесе лобистка поправка. По този повод майка му го защити с аргумента, че 2 000 000 лева са джобни пари за тяхното семейство. Но Лиляна Танчева така и не обори с факти информациите, че тогавашният законотворец Фидосова е била на почивка в семейното им имение в Испания.

Няколко години след това Танчев напусна ГЕРБ, за да се присламчи към финансиран от КТБ и банкера-беглец Цветан Василев политически проект. А към днешна дата е част от партията на друг олигарх. Нашите източници разкриват, че и на тези избори семейство Танчеви имат фаворит за кмет на Костенец. Той се казвал Пламен Чолаков, а парите за неговата кампания били осигурени от милиони, откраднати след далаверата за стадиона, която вече разкрихме.

Средствата служат за купуване на гласове. Емисари вече са тръгнали по махалите и селата на Костенец, като първо са си осигурили вота в ромската махала. Най-активните емисари, на които Танчеви са възложили да купуват гласове за Пламен Чолаков, се казват Ивелин Чолаков, Боян Генчев, Георги Наумов и Георги Миликин.

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Спецсъдът остави кмета на Костенец Радостин Радев в ареста (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Спецсъдът остави кмета на Костенец Радостин Радев в ареста (ОБНОВЕНА)

Спецсъдът решава дали арестуваният на 18 юни червен кмет...

на 20.06.2019

От изнесените дотук факти и обстоятелства се повдигат следните въпроси:

1. Към семейство Танчеви – какво толкова има в Костенец, че хвърляте милиони, за да го овладеете?

2. Към спецпрокуратурата – има ли чадър (на каква цена?) върху семейство Танчев и не трябва ли те да застанат на подсъдимата скамейка до бившия кмет Радев?

3. Към гражданите на Костенец – ще позволите ли на открадналите милиони от вашия джоб да откраднат и следващите четири години от живота ви? Защото именно това е на път да се случи чрез купените гласове с присвоените милиони от националния и европейския бюджет?

Още множество са сигналите във връзка с изборите в Костенец, съобщава "Tribune.bg". От изданието уточняват, че има цяла серия от журналистически разкрития, посветени на местните избори в общината, възбудила апетити за милиони.

ПРАВО НА ОТГОВОР:

Кандидат-кметът на град Костенец Пламен Чолаков изпрати право на отговор до агенция ПИК, в което заявява, че няма нищо общо с израждането на местния стадион, погълнал 5 млн. лв.

Както медията ни съобщи, гражданите на Костенец са шокирани от 5-те милиона, потънали в местния стадион, който в момента е подходящ за декор на холивудски филм на ужасите. Жителите на планинското градче обвиняват за случилото се кмета Радостин Радев, обвинен за присвояване на общински средства от спецпрокуратурата, към настоящия момент водач на БСП за местните избори.

Според информацията, зад далаверата с кражбата на милиони от джоба на българския и европейския данъкоплатец всъщност стои влиятелната фамилия Танчеви – милионери, с политико-икономически интереси в района на Ихтиман и Костенец. А кметът от БСП просто е параван, получил жълти стотинки.

В материала, публикуван от агенция ПИК, имато на Пламен Чолаков се споменава единствено във връзка с предстоящите избори. Наши източници от града твърдят, че Чолаков е фаворит на Танчеви за кмет на града и кандидатурата му е подпомогната финансово от въпросното семейство.

В тази връзка от предизборния щаб на БДЦ-Костенец, издигнал за кандидат Пламен Чолаков, изпратиха право на отговор до агенция ПИК, който публикуваме без редакторска намеса:

ДО

ГЛАВНИЯ РЕДАКТОР НА

ИНФОРМАЦИОННАТА АГЕНЦИЯ „ПИК“

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ГЛАВЕН РЕДАКТОР,

Изключително сме изненадани, че уважавана медия като ПИК е била подведена, относно фактите и обстоятелствата, публикувани в материал именуван „Кой ограби Костенец? Кметът от БСП е пионка на бивш политик и майка му“(снимки). Поради което настоятелно Ви молим да публикувате нашето право на отговор:

Както всички знаят, през тази година Община Костенец преживя истински шок, който доведе до отстраняването от длъжност и впоследствие до възстановяването на правата му на кмет, г-н Радостин Радев. Причината за тези катаклизми бяха скандалите, свързани с изграждането на Спортно-тренировъчен комплекс „Бенковски“ - Костенец, на стойност около 6 милиона лв. Самото строителство се осъществи в края на предишния мандат на г-н Радев (2011-2015 г.). Публична тайна е, че качеството на строителството беше под всякаква критика и е съвсем нормално Специализираната прокуратура да се заинтересува от ставащото в нашата община. Случаят придоби печална слава в цялата страна, затова няма да влизаме в подробности. 

За нас, като засегната страна от публикацията в ПИК, е важно да се знае, че г-н Пламен Чолаков няма абсолютно нищо общо с изграждането на спорния обект. По онова време не е бил нито кмет, нито Председател на Общинския съвет (ОбС), нито общински съветник! Нещо повече - в следващия мандат на г-н Радев (2015-2019 г.) именно г-н Чолаков, в качеството му вече на общински съветник, е настоявал неколкократно за търсене на гаранционните права на Община Костенец по договора за изграждане на Спортно-тренировъчен комплекс „Бенковски“ - Костенец. За достоверността на което, прилагаме копие от протоколи на ОбС – Костенец.

Няма никаква фактическа и/или логична причина да се вменява на г-н Чолаков злонамереното твърдение, че, видите ли фирмите, замесени в скандалното строителство, били финансирали неговата кампания, при положение, че именно той настоява да се търсят правата на общината, при това по съдебен път. По тази тема няма да влизаме в повече подробности и обяснителен режим, просто защото приложените документи говорят сами по себе си достатъчно. Само ще добавим, че обещаната само преди месец от г-н Пламен Чолаков предизборна кампания наистина е скромна и ако на някой му се привиждат милиони, то най-вероятно заблудата му идва от … личен опит.

Така, плавно и полека, ще направим прехода към истинската информация, основана на факти и снимков материал за договорки на маса с ромски лидери в Община Костенец. Очевидно е (от приложената снимка), че кандидатът за кмет на управляващите - г-н Йордан Ангелов стои на една маса с ромския лидер - г-н Георги Сулев - понастоящем здравен медиатор в Община Костенец. Вероятно те обсъждат ромската интеграция и, разбира се, всичко това … „безплатно“ и „няма нищо общо“ с предстоящите местни избори. Приветстваме тази тяхна братска среща, защото тя е пример и за политическата симбиоза в Община Костенец – ромски лидер, назначен в общинската администрация от кмет на БСП, дружески комуникира с кандидат за кмет на ГЕРБ. Само нашата вродена деликатност ни възпира да твърдим, че подобна кампания може да се забърка в купуването на гласове.

За съжаление, още една публична тайна витае в общественото пространство на Костенец. Г-н Радостин Радев, пряко отговорен за скандалното състояние на Спортно-тренировъчен комплекс „Бенковски“-Костенец, духом (а според мнозина свидетели и телом) е чест гост на същата маса, на която така кротко събеседват ромският лидер Георги Сулев и г-н Йордан Ангелов (ГЕРБ). Уважаемите читатели на ПИК вероятно се досещат, че най-вероятно част от уговорките Радев – Ангелов ( за пряко подпомагане кандидата на ГЕРБ в местните избори) се основават на обещания за помилване или направо за оправдаване на действия и бездействия, довели до разрухата в Костенец?

Ние само предполагаме...А вие?

Ще си позволим и един чисто колегиален съвет към предизборния щаб на ГЕРБ в Костенец. Следващият път, когато се засилите да се разграничавате от „борческото минало“, предупредете певецът Дичо, да не благодари насред концерт (финансиран от ГЕРБ) пред цялата публика … на хората, които са го поканили. Понеже те въобще нямат борческо минало. 

Предизборен щаб на БДЦ-Костенец

Ивелин Чолаков

Георги Наумов

Георги Миликин

Боян Генчев

Сподели:
свързани новини
ПЪРВО В ПИК: Съдът отстрани червения кмет на Костенец ПЪРВО В ПИК: Съдът отстрани червения кмет на Костенец
Специализираният наказателен съд отстрани...
на 03.09.2019
Напиши коментар »
(20)
1
Прочита на публично достъпната информация за провежданите обществени поръчки във „Връбница”, разкрива доста притеснителни обстоятелства. Един пример обаче, буди най-големи въпросителни. В западните и северозападните покрайнини на София и в частност, в районите „Връбница”, „Надежда”, както и в съседната община Божурище има няколко фирми с един и същ собственик, които се къпят в паричната любов на управляваните от ГЕРБ районни кметства. Особено щедър към този „преуспял бизнесмен” е кметът на район Връбница Младен Младенов. Става въпрос за местния бизнесмен Евтим Божилов Славков, неговите фирма „Кристал 2007“ ЕООД и консорциума „ПРОФИ-СТРОЙ“ ДЗЗД, в който „Кристал 2007“ ЕООД на Евтим Славков държи 90%.
2
От материалите пускани тук излиза, че кметовете на БСП само крадат????? Пълна смехория!!! А тези на София, Варна, Пловдив, Бургас, Търново, Русе и т.н са чисти като Момини сълзи? Не крадат и не дават на Бащицата, честни и почтени, левче не са откраднали???? Това е вица на годината.
3
Ужас. БСП=мафия и крадци
4
Лидерът на АТАКА Волен Сидеров за пореден път доказа какво е честност, коректност и мъжко поведение в политиката. Във връзка с кандидатурата си за кмет на София той подаде оставка като депутат от Народното събрание. На брифинг пред медиите той подписа заявлението си и призова другия кандидат за кмет на столицата Ангел Джамбазки също да подаде заявление за напускане на Европарламента. „Както аз подписвам това заявление и го внасям в деловодството на НС, призовавам и Джамбазки да го направи. Каня го във всеки един ден от седмицата до изборите да го подпише и да го изпрати до ЕП. Само така играта ще бъде честна. Иначе Джамбазки ще измами за пореден път избирателите и ще се върне на топлото място в ЕП с 15 хил. евро заплата”, заяви Сидеров.
5
КОЙ ограби България? Бивш пожарникар е пионка на ченгетата от ДС, Доган, Пеевски и майка му.
6
Раздути банкови сметки,нови хотели,апартаменти като гимназии,народа в някои региони тъне в мизерия,кой ограби България?Костенец от утре може и ще е с друг стопанин,какво да се случи със стопанинът на най бедната държава в Европа и далеч зад континента!? Не мислете,че българите сме идиоти,които могат да търпят безобразията пред погледите си!
8
Кмето, Кире консултанто и братовчедки...
9
Няма прошка за Костинбродската кукувица, изсрала се в чуждо гнездо и развалила не едно семейство... .................................................................................................................................................................................................. Какво може да очакваме от Костинбродска брантия, с Московска диплома за уруспия, със специалност комсомолска Гейша, с профил как да обслужа устно, дърт и гнусен партиен болшевишки член, от политбюро, освен лъжи и плюнки! Тия болшевишки крадливи отрепки, са готови и с курабиите си да си правят пиар, както корветата на кмето вибратор, само и само до обслужат, червените бандити, като братя Галеви, братя Диневи, Фози, Вако-1 2 3 и цял легион от червени БСПдирастки олигарси, ограбели и грабят народа ни преди и сега...Само питам защо и е на Костинбродката Лая, да сменя 8 000лв. заплата с три пъти по малка такава, ако не се кани със БСПдирастията пак да ни краде. Да не би и братя Галеви да са я снимали, как и навират вибратор с крак, и сега да я изнудват, не е ясно. Ясно е, че софиянци не са 80% дебили както ги изкара съветника на Румен Пъпката, и няма да сменят една читава учителка с една плямпаща повлекана. Работен кон за червена кокошка, няма как да стане...
10
ПИК е най - лъжливата и подлизурска агенция.Безобразието е пълно , а " филмът" на баба Ива да се дава в Дома на киното????? , ако има дупце
11
А за мутрите от ГЕРБ няма ли да кажете? Кандидат кмет Данчо бореца слуга на Сталииски и Боби манекена. Как се купува имот от общината за 30000лв и после се продава обратно на общината за 600000. Ама за милиони няма закони. Супер държава!!!
12
Така са мутрите на ГЕРБ не само в Костенец! Боби манекена окраде цялата община и сега не му стига Та вкарва още от мутрите на Бойко в играта! За да махнат чПламен Чолаков от играе защото той единствен се опълчи срещу далаверите на Боби Бореца решиха да вкарат и други виновни! Знайте че общината ограби Боби мутрата и вече неговата клика с Данчо Бореца кандидата за кмет на Костенец! Браво на Бойко! Толкова ниско не беше допускал да падне!
13
Хахаха страх лозе пази.
14
Сега не разбирам опитите да се оневини кмета ли са или какво? Така работят ВИС-аджийте употребяват един кмет и пускат друг да го "оправат" и него! Успех Костенчани, дупе да ви е яко!
15
Абе, Танчев не е ли от ЗНС? И кандидата за кмет на ЗНС не е ли Лидия Стоянова? Айде проверявайте си фактите преди да ги пускате тея фалшиви новини? Ние тука на село не ядем доматите с колците.
16
А другите нали са перфектни айде без глупости и платени статийки
17
https://www.168chasa.bg/article/515970
18
Дилърите от Костенец Станислав Стефанов(двуличният),Любен Петров(интригата),Мицката(джуджето) и др.Пазаруват за Бурните за "Свобода"или заробване .Поратснаха пилци ............квачки!!!
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Видя се кой купува гласове. Пишете сега да ви ева мамата.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 17026
архив

Влизаш в стаята и вместо да пуснеш светлината, Чък Норис идва и ти гаси тъмнината!

няма нови новини
Днес: 167
hot
най-четени новини в момента
сега
3471
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова проговори след тежкия пленум на БСП - червената лидерка бяга от въпросите на Ива Николова (ОБНОВЕНА)
x
СЕНЗАЦИОННО: Космически телескоп засече Планетата Х
x