КОЙ предлага министрите на проф. Габровски, бъдете честни!

ТОП НОВИНАТА

КОЙ предлага министрите на проф. Габровски, бъдете честни!

172165
на 11.12.2022
КОЙ предлага министрите на проф. Габровски, бъдете честни!

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Правителството е готово, изборът на министри е еднолично мой, това бе условието ми, зарадва ни проф. Габровски в "Панорама" снощи.

препоръчано

Чудесно, но добре е все пак да обясни как така неврохирург без опит в политиката за четири дни съставя сам кабинет и не се възползва от услугите на партийната централа, която го е номинирала.

Което би било напълно нормално и по никакъв начин не е ясно защо се бяга от това. И по каква причина професорът все още не попада в общ кадър с Бойко Борисов (лош пиар подход още от времето на кандидата за президент проф. Анастас Герджиков, който доведе до...знаете какви резултати).

Кой е препоръчал министрите на проф. Габровски? Нима той е толкова компетентен, че може да разпознае веднага най-добрите експерти в енегетиката, икономиката и финансите, примерно? Кой му препоръчва шефа на МВР или правосъдието? А на туризма, спорта и културата? 

И какво правим, ако случайно някой от кандидатите не допадне на парламентарната група на ГЕРБ, която е мандатоносител; ако принципите и идеите му са в дисонанс с линията на партията; ако този кандидат звучи като откровена провокация? Не е ли редно все пак някой да се консултира и с депутатите на ГЕРБ, или те са просто масовка?

"Едноличен избор" е смущаващо. Защото намирисва на "двуличен".

Ако не е избор на ГЕРБ, които го излъчват, излиза, че правителството може да е било предоставено на концесия другаде. "Концесионери" и мераклии всякакви - от Сараите, през кръга "Капитал", чак до руското посолство. За американското да не говорим.

Мисълта ми е, че е време за честни отговори. ГЕРБ трябва да почнат оттам - кой предложи проф. Габровски и защо точно него. И да продължат - защо именно тези хора са министрите на проф. Габровски и кой стои зад избора им. Другото е задкулисие, обратното на прозрачност, за каквато претендират тъй наречените "евроатлантически партии". 

Формулировката "професорът сам посочи министрите за три-четири дни" е обидна за интелигентността на електората. Сам човек, който влиза в Народното събрание директно от операционната, не е способен на подобен подвиг. Или, ако е способен, това би било авантюра. Или функция от зависимости. Или...ново представление от читалищния театър "ГЕРБ много искат да спечелят изборите, но ги е страх да управляват и вечно се крият зад авторитети, защото нямат самочувствието, че самите те са авторитетни".

 

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Български възход“ закрива предизборната си кампания (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! "Български възход“ закрива предизборната си кампания (НА ЖИВО)
ново
Днес: 91
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК