Вход
София
Времето в София 8 o C

Кой ще зареже жена и деца, за да става войник доброволец

Кой ще зареже жена и деца, за да става войник доброволец

на 27.08.2020
80039
0
Кой ще зареже жена и деца, за да става войник доброволец
Автор: "Ретро"
27.08.2020
0
80039

След като не успяха да се наложат с въвеждането на задължителна военна наборна служба, т. нар. войводи от ВМРО клекнаха и на доброволна военна служба. Одобрени са промени в Закона за резерва на въоръжените сили. Ако бъдат одобрени от депутатите, всеки български гражданин до 40 години ще може да служи в армията доброволно до 6 месеца.

Всички знаем, че това е нещо абсолютно невъзможно, но патриотите все пак трябва да отчетат нещо свършено пред избирателите си. Доброволците ще участват и в мисии като професионални войници, което е, меко казано, рисковано за самите тях след придобитите минимални умения за толкова кратък срок. Надеждата е от ромските контингенти да се включат активно, за да бъдат превъзпитани в патриотичен дух. Как ще се случи, не е ясно, тъй като става въпрос и за много неграмотни. Все пак и за войниците е необходимо да имат някакви първични базови познания. След изтичането на 6-месечната служба отслужилите ще преминат към резерва, като при необходимост ще могат да бъдат мобилизирани. Най-вероятно ще се потрошат няколко десетки милиона, докато се разбере, че това е невъзможно, и след време този закон бъде отменен.

Кой млад човек – независимо дали е мъж или жена, тръгнал да гради семейство, кариера, ще зареже всичко и ще хукне да става войник доброволец. И кой работодател, независимо че законът го задължава да не пречи, ще погледне с добро око на свой служител, който зарязва работата си и ще се юрне да служи в армията доброволно. В Бизнес парка в София, където работодателите са чужди фирми, сигурно ще подсвирнат от удоволствие на идеята на военния министър. А и младите днес не са ония от миналия век. Това е пример за абсолютно безсмислено решение, от което лъха на архаизъм. И което въобще няма да проработи.

 

Симеон Стоев, София

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17026
архив

Боксов мач. Единият боксьор здраво млати другия. Вторият, целият в кръв и синини, накрая пада и преди да изпадне в нокаут, прошепва:

- Добре ми разправяше мама да стана шахматист… 

x
САМО В ПИК TV: Експертът по право Борислав Цеков с горещи разкрития за съдебната тесла за Корнелия Нинова и сблъсъка "Байдън - Тръмп" в САЩ (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Учени с шокиращо откритие: Стресът е заразен
x