ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Натуралното кокосово масло по правило то спада към така наречените "суперхрани", които са пътят към здравословното хранене.
То има неоспорими позитивни страни – ускорява метаболизма, помага за отслабване и укрепва имунната система, предпазвайки я от вируси и различни инфекции, тъй като има антибактериални свойства.
Но всичко може да има недостатъци, а когато те касаят здравето ни, трябва да подходим сериозно към тях.
Американската кардиологична асоциация публикува плашеща статистика, която сочи, че кокосовото масло значително повишава нивата на холестерола, а също така увеличава и риска от сърдечни заболявания.
Лекарите твърдят, че натовареният с наситени мазнини продукт няма свойства, които да компенсират вредата, която той може да причини. И препоръчват кокосовото масло само за козметични цели, а при готвене да се използват полезните алтернативи като зехтин или сусамово олио, пише "Ева".


