Колекционер брои половин милион долара за китара на Боб Дилън

ШАРЕН СВЯТ

Колекционер брои половин милион долара за китара на Боб Дилън

4759
на 27.05.2018
Колекционер брои половин милион долара за китара на Боб Дилън
Автор:   ПИК

Емблематична китара на Боб Дилън бе продадена в Ню Йорк за 495 000 долара на търг, посветен на „музикалните икони“.

препоръчано

Китарата е Fender Telecaster от 1965 г., принадлежала на китариста на Дилън Робърт Робъртсън. Тя е използвана от Боб Дилън, както и от Ерик Клептън и Джордж Харисън, според аукционната къща на търг, която организира търга. Предварителната оценка на стойността й бе между 400 000 и 600 000 долара.

Този инструмент е забележителен и с това, че отбелязва прехода на Дилън от фолк изпълнител към песни като "Like a Rolling Stone".

Сред другите прочути китари, продадени на търга, фигурират първата електрическа китара на Джордж Харисън - Hofner Club 40. За нея бяха платени 430 000 долара, Fender Telecaster от розово дърво, изработена за Елвис Пресли през 1968 г., която намери купувач за 115 200 долара.

Интересът на колекционерите към предмети, принадлежали на Краля, остава голям дори и 40 години след неговата смърт. Колан на Елвис с голяма и тежка катарама, който той е носил на концерт в Хавай през 1972 г. бе продаден за 354 000 долара. Диамантен пръстен във форма на звезда, който Елвис дава по време на един концерт през 1975 г. на своя почитателка, се продаде за 100 000 долара.

Сподели:
Бомба x
Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си Зодиите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов в Котел: Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява - загроби Северна България и съсипаха държавата! Затова започнаха да натискат Трифонов и вчера му отмъстиха с унижение и обиди от агитките им на улицата - Трифонов трябва да е премиер (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 107
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това