Колие от редки сиви перли ще бъде предложено на търг в Хонконг

СВЕТЪТ ДНЕС

Колие от редки сиви перли ще бъде предложено на търг в Хонконг

3692
на 28.08.2015
Колие от редки сиви перли ще бъде предложено на търг в Хонконг
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Колие от редки сиви перли ще бъде предложено на търг на "Сотбис" в Хонконг през октомври, като се очаква цената му да достигне до 7 милиона долара (6,1 милиона евро), съобщи АФП.

препоръчано

Бижуто е принадлежало на лейди Пиърсън, виконтеса на Колдри. Тя е била известна колекционерка от края на 19-и и началото на 20-и век. Колието със сивите й перли е сред най-редките и красиви в света. То вече отбеляза рекорд за този тип огърлици при продажбата му на търг на "Кристис" в Лондон за 3,35 милиона долара през 2012 г. Сегашната начална цена е 4,5 милиона долара. 

Огърлицата се състои от 42 естествени сиви перли. Изработена е от "Картие". Продава се заедно с обеци от сиви перли.

Преди търга бижуто ще бъде показано в Ню Йорк, Лондон, Женева, Сингапур, Тайпе. 
Виконтесата на Колдри умира през 1932 г. Сивите й перли са продадени за пръв път на търг през 1927 г. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК