Колко далеч сме от отпадането на визите за САЩ

ЧАС ПИК

Колко далеч сме от отпадането на визите за САЩ

38160
преди 4 часа
Колко далеч сме от отпадането на визите за САЩ
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Българският външен министър Иван Кондов обсъди безвизовото пътуване с помощник държавния секретар на САЩ Джеймс О‘Браян. Какъв напредък има България по пътя за пътуване до Щатите без визи?

препоръчано

Румъния се похвали, че скоро ще влезе в тази програма. По думите на Кондов обаче румънците са по-добри в пиара, отколкото в дипломацията, и при тях също няма съществен напредък.

По закон, за да паднат визите, отказите в американското посолство трябва да са под 3%. Решението всъщност е политическо и затова първите дипломати на Румъния и България посетиха Щатите.

„Американската страна е изключително положително настроена. Макар решението да е политическо, критериите трябва да бъдат изпълнени. Говорихме да бъдем подкрепени, за да видим къде точно имаме нужда от повече съдействие от тяхна страна. Ще ни посочат къде са най-трудните места, където има най-много грешки и откази. Трябва да покрием и всички технически изисквания”, заяви външният ни министър след срещата си с Джеймс О‘Браян.

За първи път български министър-председател е на среща с диаспората ни в Чикаго. Димитър Главчев разговаря с най-многочислената българска общност извън граница. След Чикаго той ще се отправи към Лос Анджелис.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за вторник - денят е успешен за Овните и емоционален за Скорпионите САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за вторник - денят е успешен за Овните и емоционален за Скорпионите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК