Колко е объркващо да си симпатизант на ГЕРБ

АВТОРСКИ НОВИНИ

Колко е объркващо да си симпатизант на ГЕРБ

186275
на 21.02.2023
Колко е объркващо да си симпатизант на ГЕРБ
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Дойде ли предизборна кампания за Народно събрание, най-объркващо е да си симпатизант на партия ГЕРБ. И този път не е по-различно.

препоръчано

Макар и кампанията да не е започнала официално, политиците открито говорят на избирателите си, организират срещи с тях и дават заявки за политики, управленски програми и следизборни коалиции.

При ПП и ДБ, БСП, ДПС и "Възраждане" се наблюдава някаква последователност, що се отнася до критиките към опонентите и заявките за коалиране в следващия парламент.

В ГЕРБ обаче отново силно си противоречат, а посланията са им крайно разнопосочни. Трудно е да си избирател на партията, защото ако попиташ Борисов или някой от депутатите кои са най-лошите, ще ти отговорят ПП и ДБ. Ако ги питаш с кои партии ГЕРБ може да се коалира след изборите, ще ти отговорят отново ПП и ДБ.

Кратка хронологична справка:

На брифинг на партия ГЕРБ на 10 февруари Борисов изрази разочарование, че не са направили в миналия парламент коалиция с ДБ, ПП и ДПС, че това може да се случи в следващия парламент. През останалото време той припомняше кризите, до които ни доведе кабинетът "Петков" - левчето на горивата, скъпия газ, инфлацията.

В петък пред Цветанка Ризова Борисов обяви, че няма да търпи повече лъжите на ПП и ДБ, че ПП и ДБ са бойкотирали комисията за пране на пари и промените в закона за съдебната реформа, разбирай закона срещу Гешев, припомни за напомпаната инфлация от предишните управляващи, за левчето при горивата, не се и съгласи с искането на ДБ за импийчмънт за Радев.

Накрая на интервюто обаче той заяви, че коалиция с БСП не може да има и че структурите по страната искали евроатлантическа коалиция с ПП, ДБ и ДПС след изборите.

В събота Борисов събра симпатизантите на партията в Хасковско. Лидерът на ГЕРБ, заяви, че отворените канали от Рашков и Промяната са довели до ад по пътищата, за провала на кабинета "Петков" с еврозоната, отново за горивата и за корумпираността им, за обидите срещу учителите.

В неделя представители на ГЕРБ дадоха извънреден брифинг и нападнаха ПП и ДБ, че ползват образа на Левски за предизборната си кампания.

Това са част от обърканите послания към избирателите на ГЕРБ само през последните няколко дни. Симпатизантите на партията ще имат сериозен повод за размисъл, а именно - как така ГЕРБ ще се коалира с хората, които са виновни за всички тежки кризи, връхлетели страната, хората, които лъжат и манипулират, за да унищожат ГЕРБ и Борисов.

Объркващо е човек да разбере и самия председател на партията. Борисов отказа да стане депутат в последните няколко парламента въпреки призивите на своите избиратели. Причината за отказите му тогава така и не беше ясно и категорично формулирана. Днес лидерът на ГЕРБ се закани да стане депутат, за да не може ПП и ДБ да ги надиграват.

А защо тогава не стана народен представител в миналия или по-миналия парламент? Дали промяната в позицията му няма общо със срещите в Американското посолство и натискът, за който самият Борисов призна? Избирателите на ГЕРБ ги чака още една тежка тема за размисъл.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социологът от Галъп Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако... САМО В ПИК TV! Социологът от "Галъп" Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако...
ново
Днес: 27
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК