Колтуклиева размазващо към Доган: Самозванец! Превърна се в посмешище на това, което беше

Политика

Колтуклиева размазващо към Доган: Самозванец! Превърна се в посмешище на това, което беше

93073
преди 6 часа
Колтуклиева размазващо към Доган: Самозванец! Превърна се в посмешище на това, което беше
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Какъв катарзис! Каква промяна! За същия ли Ахмед Доган става дума тука?!

препоръчано

Години наред лидерът на ДПС - дребен на ръст, голям на претенции - облъчваше обществото с високомерни и високопарни изявления, в които налагаше представата за себе си като мощен фактор в държавата: “Аз съм милионер в зелено!”, “Аз разполагам с обръчи от фирми!”, “Аз раздавам порциите в тази държава!”, “Аз съм по-силен от банкерите, министрите и депутатите!”, “Аз съм Държавата!”

Днес Ахмед Доган се моли. Хленчи. Проси жалост и съчувствие. Писмено. Защото продължава да се крие.

Досега Ахмед Доган се обръщаше само към депесарите - в писма, които превъзбуждаха единствено обкръжението му и няколко сервилни журналистки. Сега той иска да бъде чут от гражданите на Републиката.

Стар номер, Ахмед, ресто, не струва. Понеже не успяваш да се справиш с дерибеите, с вътрешното разцепление, с поройния отлив от твоето поле на влияние, генерализираш проблема, който си е ваш - на твоя антураж. Като не се получи очакваният ефект със заплахите от взривяване(?!) на етническия мир - сега пък драмите на Рамадан, Джейхан, Искендер, Тимур и Кючюк се превърнаха в национални проблеми. Глупости! На кой ли му пука за вашите лични тегоби: че ти не живееш вече в сараите, че секнаха държавните поръчки към дерибеите, че младежите прогледнаха за истината - видяха кой кара чужди луксозни коли и кой натиска бизнеса за лични облаги.

Повтаряш се, агент Сава. От загуба на памет ли или от ментално безсилие - не знам. Когато си паникьосан и озлобен, не назоваваш враговете си с имената им, а ги наричаш “субекти”.

След парламентарните избори, на 5 юли 2009 година, които Бойко Борисов спечели безапелационно, ти се разкрещя в Международния пресцентър, че “субектът” ще бъде допуснат до властта да се наиграе за кратко и после ще бъде изритан завинаги от политиката.

Да, бе, да, позна! Оттогава Бойко Борисов стана три пъти премиер и продължава да оглавява най-голямата партия и първа политическа сила.

Сега си се сетил да говориш за справедливостта, агенте с 3 псевдонима, доносник за близки и даже за любовницата си. Точно ти ли, който живееше безметежно като цигански барон, докато избирателите на ДПС тънеха в мизерия поголовно. Кога за последен път си се видял с някого от народа, а?! Най-близко до обикновените хора, които ти осигуряват високия стандарт, са единствено онези охранители и готвачки из вилите, в които те разнасят по тъмна доба като Ескобарът на българския криминален преход.

“Частично превзетата държава” звучи като виц, философе. Коя част? Онази, с която ти не разполагаш. “Паралелна държава”, казваш. Че нали точно такива като тебе - слуги на ДС и КГБ я създадоха.

“Блокиране на достъпа до обществени поръчки”, предупреждаваш - от кога, аджеба - я, се огледай около себе си - колко милионера произведе с държавни пари, Ага?

“Доминиращ въпрос е кой ще бъде следващ”, крещи в теб Страхът. Защото на тебе ти предстои разпит по разкритието на бизнесмена Мирослав Тодоров, позоваващ се на Джейхан Ибрямов, че е замисляно убийството на Делян Пеевски. Министър Атанас Илков каза, че и това ще стане след изборите. Тогава трябва да привикат в следствието и новите ти фенове: Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Рашков, Лена Бориславова, Божидар Божанов … Ако има правосъдие - трябва. То засега всичките вас ви защитава.

“Тези избори са битка за Демокрация и правов ред!” Боже, колко лицемерен можеш да бъдеш, а, Ага?! В ареста е съпругът на твоята секретарка Биршен, заловен да взима белязани 100 000 лева, два състава - на СГС и САС - го оставиха в килия, защото не е само това прегрешението му, а има доказателства за търговия с влияние. Не те ли е срам, Ахмед, поне малко, че излезе на митинг да го защитаваш?!

“В тази битка всеки глас е решаващ”, прогърмяваш. Затова ли Джейхан Ибрямов е казал на Мирослав Тодоров, че според теб ви трябват между 5 и 7 милиона лева? Какво щяхте да ги правите, ако ги беше намерил?

Бегай, бегай, скрий се, бе! - така казват в моя роден край за такива, които са омазани в лъжи и някои други работи, ама толкова силно, че от километър вонѝ.

“Не се страхувайте от Страха”, пишеш, Ахмед. Я, гледай ти, колко си смел пред секретарката, на която диктуваш - женска или мъжка. А ти защо се криеш?

Преди месец, часове наред стояхме - репортери от десетки медии, в дъжда и студа, пред окупираната централа на ДПС: писах смс-и на Джевдет Чакъров ти да се покажеш поне за 5-10 минути пред нас. Този председател твой, дето се потѝ и срича безобразно, заяви безсрамно, че на края на процеса по одобрението на кандидатите за депутати, ще излезеш и ще говориш пред медиите. Излезе лъжа. В петък, 18 октомври, дойдох с оператора Христо Порязов и любезно помолих да се качим в кабинета ти и да разговаряме. Излезе пиарът - мазен и любезен, щял си друг ден да разговаряш с мене. Неистина.

Пишеш: “Когато духът на Страха се освободи от “бутилката”, стават радикални промени!” Оставям настрана неграмотността на написаното, но ти самият можеш ли вече да излезеш от бутилката, в която влезе преди много дълго време?! Съмнявам се. Тя е най-добрият ти приятел. Но и твоят затвор.

Изобщо не съм сигурна, Ахмед, че ти създаваш това примитивно творчество за “феномени” и “хранилки”. Защото би означавало, че сам подиграваш себе си! Обезценяваш се. Обезсмисляш се. А ти не си такъв човек, не можеш да го понесеш. Болезнено честолюбив си и ужасно комплексиран. Затова си лесна плячка за манипулаторите, които ти развалиха рахата, за да предпазят себе си и те извадиха напред като жив щит в битките им за оцеляване на върха на хранителната верига.

Като чета партизанския ти позив, Ахмед, единственото, което ми идва наум е да се обадиш на някой ходжа да дойде да ти бае - или каквото там се прави - да те освободи от кошмарите и страховете. Аз бих ти донесла пилешка супа за душата. Защото ми е жал за тебе, как само се срина, как разби ореола, как се овъргаля в калта на презрението след разкритията, които мнозина се правеха, че не забелязват през годините.

Бедни ми, бедни Ахмед… Самозванец. Вече не си нито почетен председател, нито дори член на ДПС; самоизключи се. Доброволно се превърна в посмешище на това, което беше.

Соня Колтуклиева

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК