Кольо Колев: ППДБ не знаят какво искат да правят

ЧАС ПИК

Кольо Колев: ППДБ не знаят какво искат да правят

18137
на 15.07.2024
Кольо Колев: ППДБ не знаят какво искат да правят
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В момента самите ППДБ дори не знаят какво искат да правят. Част от тях твърдят, че ще бъдат опозиция докрай, въпреки че не е ясно опозиция на какво. Други говорят за техническо, експертно правителство, но не се получава и математиката. Така социологът Кольо Колев коментира пред "Марица“ какъв е шансът да бъде съставен кабинет с втория мандат.

препоръчано

Напълно е възможно ППДБ да се откажат да правят усилия за кабинет, тъй като още нямат единна позиция. А зависи и от това кой ще вземе мандата. Да не забравяме, че ППДБ не са единно политическо тяло, а коалиция от различни формации, които определено са на различни позиции по отношение на въпроса със съставянето на правителство. Така, че шансовете както на този втори мандат, така и изобщо в рамките на това Народно събрание да бъде излъчено управление за мен са минимални, прогнозира още той.

Ако президентът се надява нещо евентуално да се случи, би трябвало да даде третия мандат на ИТН - те са единствената партия, която държи отворена вратата към всички и декларира готовност да търси форма на сътрудничество с другите партии, посочва Колев.

“Без всякакво съмнение това е опит Делян Пеевски да завладее изцяло тази политическа формация чрез смяна на елита с втория и третия ешелон на партията. Първите биват обявени за деребеи, на чието място трябва да сложим нови, чисти хора, младите лъвчета, които не са се ояли. Този опит за вътрешнопартиен преврат среща съпротивата на нарочените за отстраняване. И съответно Пеевски получи откат за действията си и Доган застана зад първия ешелон на партията. Това е, което се случи“, заявява той и по адрес на случващото се в ДПС.

“Чисто логически ДПС не може да отлюспи Ахмед Доган, но може да отлюспи Делян Пеевски. Така, че шансовете са по-скоро на страната на хората около Доган, т.нар. деребеи, отколкото на страната на Пеевски“, завършва той.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК