Комисиите в парламента приеха бюджета на НЗОК на първо четене

Икономика

Комисиите в парламента приеха бюджета на НЗОК на първо четене

11162
на 07.11.2019
Комисиите в парламента приеха бюджета на НЗОК на първо четене
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Депутатите от три парламентарни комисии приеха на първо четене Законопроекта за бюджет на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Предстои той да бъде гледан в пленарна зала на извънредно заседание следващия вторник. Разчетите за здраве за догодина представи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Пред депутатите от комисията по бюджет и финанси, комисията по труда, социалната и демографската политика и тази по здравеопазване, министър Ананиев представи плануваните разходи и трансфери по бюджета на НЗОК.

Принципна подкрепа за законопроекта заявиха от ГЕРБ, "Обединени патриоти", против бяха депутатите от ДПС и "БСП за България".

Министър Ананиев посочи, че в консолидираната фискална програма общите разходи за здраве са в размер на 5,755 млрд. лв. или 4,5 на сто от БВП, което е нарастване с 0,1% в сравнение с предходната година. В номинални стойности ръстът на разходите за тази година е 498, 5 млн. лв.


Министър Ананиев отбеляза, че проектът на бюджета на НЗОК е в съответствие с бюджетната рамка и балансираното бюджетно салдо и представлява стабилна основа за процеса на преговорите за Националния рамков договор за 2020 г.

Съвместното заседание продължава с обсъждане на първо четене на Законопроекта за държавното обществено осигуряване.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция Митници :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО) ПИК TV! Скандал в комисията за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" :Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК