Консулът ни в Истанбул с последни данни след експлозията на "Истиклял"

Балкани

Консулът ни в Истанбул с последни данни след експлозията на "Истиклял"

9823
на 14.11.2022
Консулът ни в Истанбул с последни данни след експлозията на Истиклял
Автор:   ПИК

Със сигурност няма пострадали български граждани, обяви генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев.

препоръчано

"Към момента 21 души са арестувани, включително и извършителят, за който е установено, че е влязъл от Африн - град в Северна Сирия. Той допълни, че ще има сериозно възмездие", каза Вълчев. 

"Обстановката и почеркът навеждат на основателни съмнения, че става въпрос за почерк на Кюрдската работническа партия ПКК", смята българският консул.

По думите на Васил Вълчев повече жертви и по-силно послание най-вероятно са търсени с акта, който турските власти определиха като терористичен. Предвид факта, че се случва неделя следобед на една от най-оживените улици, където има много хора.

"Мерките за сигурност винаги са на едно добро ниво. Виждат се много униформени служители, има и сериозно цивилно присъствие. Убеден съм, че след този терористичен акт те ще бъдат допълнително завишени", допълни консулът на България в Истанбул.

Според Вълчев е редно и гражданите да вземат лични мерки за безопасност и да избягват публични места, където има струпване на голям брой хора, докато случаят не бъде разрешен и виновникът не бъде установен.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Учени: Хомеопатията влияе на имунната система Учени: Хомеопатията влияе на имунната система
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Радев провежда последни консултации - с Български възход (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Радев провежда последни консултации - с "Български възход" (НА ЖИВО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК