Контейнеровозът "Евър Гивън", който затапи Суецкия канал, остава блокиран в Египет

Африка

Контейнеровозът "Евър Гивън", който затапи Суецкия канал, остава блокиран в Египет

4563
на 24.05.2021
Контейнеровозът Евър Гивън, който затапи Суецкия канал, остава блокиран в Египет
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Египетски съд обяви днес, че няма юрисдикция да решава делото, свързано със задържането от Египет на товарния кораб "Евър Гивън" - този, който блокира трафика през Суецкия канал през март, нарушавайки световната търговия, предава ДПА.

препоръчано

Контейнеровозът, който плава под знамето на Панама, пое отново по вода на 29 март, шест дни след като заседна по време на пясъчна буря и блокира канала, един от най-натоварените маршрути за корабоплаване в света.

Оттогава корабът с дължина 400 метра е закотвен в района на Големите езера, който се явява по-широк участък от канала. Той е задържан заради спор със собствениците му по иск за обезщетение от службата за управление на Суецкия канал.

Колосалният контейнеровоз се отклони от курса през март, когато екипажът загуби видимост, докато плаваше през канала по маршрут за Ротердам. Инцидентът предизвика огромно задръстване.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите САМО В ПИК! Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 6 октомври - успехът обръща гръб на Скорпионите, проблеми връхлитат Рибите
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК