Конячен сладкиш

Рецептите на деня

Конячен сладкиш

6680
на 24.09.2013
Конячен сладкиш
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Необходими продукти: 500 г кайсии, 80 г брашно, 2 яйца, 1 жълтък, 1 с.л. ликьор или коняк, 4 с.л. захар, 150 мл прясно мляко, щипка сол, масло за намазване, брашно за поръсване.

препоръчано

Начин на приготвяне: Яйцата и жълтъкът се разбиват със захарта за около 5 минути с миксер. Добавят се млякото, брашното и солта. Сместа престоява половин час в хладилника. След това се добавят разполовените кайсии и ликьорът (конякът).

Разбърква се добре и се изсипва във форма с диаметър 24 см, намазана с масло и поръсена с брашно. Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна около половин час.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 126
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК