ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Силвия Манева, Тетевен
Необходими
продукти:
2-3 шепи суха стрита коприва (ако е прясна - 4-5 шепи)
2 средни глави лук
2-3 сухи чушки (може и леко люти)
2 с.л. червен пипер
100-150 мл олио
1-2 ч.ч. брашно
сол на вкус
ачин на приготвяне:
В тенджера наливаме около 1 литър вода. Докато заври водата, в тиган слагаме олио и ситно нарязания лук с малко вода да се задушава. Когато заври водата, добавяме копривата - ако е суха, ври 30 мин, ако е прясна - 1 час, и се разбърква добре. Добавяме сол на вкус. Когато вече е поомекнал лукът, добавяме сушените цели чушки, разбиваме брашното с малко вода и сипваме в копривата. В задушения лук добавяме 1-2 с.л. червен пипер и изсипваме в тенджерата да къкри още 10-15 минути. Изсипваме в панички, докато е още гореща. По желание добавяме и сирене.