Корнелия Нинова: Връщаме мандата, за да може Радев да поеме управлението на страната, готови сме да дадем служебни министри

ЧАС ПИК

Корнелия Нинова: Връщаме мандата, за да може Радев да поеме управлението на страната, готови сме да дадем служебни министри

85874
на 01.05.2021
Корнелия Нинова: Връщаме мандата, за да може Радев да поеме управлението на страната, готови сме да дадем служебни министри
Автор:   ПИК

На последните парламентарни избори по-голяма част от българските граждани видя в Слави Трифонов и ИТН предложение за промяна. Ние подадохме ръка, която беше отхвърлена. Трите нови политически партии в НС показаха липса на политическа култура. Не можаха да избягат от егото си и да се обединим за онези неща, които ни събират, а не ни разделят", заяви Корнелия Нинова и допълни, че правителство съставено от БСП макар и временно е невъзможно. Тя допълни, че всички варианти са били обсъдени.

препоръчано

Първо е било предложено да се състави чисто партийно правителство, което е било отхвърлено. На второ място е било обсъдено да се състави експертно правителство и да се стартират консултации, знаейки предварително, че подкрепа няма да получат. Но и това предложение след дискусия е било отхвърлено, защото криело рискове. По думите й такова експертно правителство може да се подкрепи открито от ГЕРБ и скрито от ДПС, но според социалистите било неприемливо.

Третият вариант е бил да се вземе мандата, да се стартират консултации и да се печели време за довършване на законите. Според Нинова обаче законодателството, което се приема, е нетрайно и хаотично, като даде пример Изборния кодекс. Соцлидерката отново припомни, че всичките им социални законопроекти са били отхвърлени.

"Да, ние можехме да вземем мандата и да печелим време, да предложим правителство, което знаем, че е обречено, за да си правим пиар. Вземането на мандата и губенето на време в опити да се състави невъзможно правителство, удължава само управлението на Бойко Борисов", подчерта Нинова. Тя заяви, че със 108 гласа "за" и 5 "въздържали се" е било прието да се върне веднага мандата, за да може Румен Радев да поеме управлението на страната. "Още повече, че Радев е готов със служебен кабинет", допълни още Нинова и е сигурна, че избраните от Румен Радев за служебни министри били качествени хора.

Тя заяви, че отговорността за отиване на предсрочни избори е единствено на "новите" партии, които са излъгали хората за промяна. "Ние няма да допуснем промяната да стане подмяна", подчерта Нинова.

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви АСТРОЛОГИЯ: Неприятни сюрпризи може да изпънат нервите ви
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с нови разкрития за задкулисието на служебния кабинет на Румен Радев: Защо хора от Демократична България са получавали ключовете за машините за изборите? (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ с нови разкрития за задкулисието на служебния кабинет на Румен Радев: Защо хора от "Демократична България" са получавали ключовете за машините за изборите? (НА ЖИВО)
ново
Днес: 178
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това