Корнелия Нинова за битката с коронавируса: Просто се задуших, имах чувството, че спрях да дишам

Акценти

Корнелия Нинова за битката с коронавируса: Просто се задуших, имах чувството, че спрях да дишам

56620
на 22.11.2020
Корнелия Нинова за битката с коронавируса: Просто се задуших, имах чувството, че спрях да дишам
Автор:   ПИК

Лекарите и сестрите са много организирани и всеотдайни в рабтатата си. Те са много изморени, изтощени, на предела на силите си.

препоръчано

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на БНТ, коментирайки здравната система в битката й с Ковид-19.

Тя разказа за престоя си във ВМА с ковид зараза.

"Първите дни бе доста тежко. Всеки понася болестта различно, при мен беше по трудния начин. Четири дни лежах във ВМА, но поисках по-рано да ме изпишат. Разговаряхме с лекарите и стигнахме до компромис. Просто се почувствах по-добре", каза тя.

"Два дни преди да ме приемат си бях правила тест и той бе отрицателен. Имах треска, температура и просто се задуших, имах чувството, че спрях да дишам", добави Нинова. "Преживях всички други съпътстващи тази болест неприятности ги имах - главоболие, болки в корема... Минах по трудния начин. Всичко те боли", уточни тя.

Лидерът на БСП е имала и странични симптоми. "Аз получих и конюнктивит, отслабване на слуха, бодежи в ръцете. Лекарите ми го обясниха като влияние върху вегетативната нервна система", добави Нинова. "Видях, че лекарите са изморени, сестрите са много изтощени, но много организирани и всеотдайни в работата си", каза още тя.

"Ще стана доброволец, влизам в болница с ковид-отделение, без никакво съмнение. Категорично, ще стана санитарка в столична болница за време, колкото е необходимо. Това е вътрешна потребност, потребност, човещина. Реших го още на втория ден, като влязох в болница.

Още 33 колеги влизаме в битката веднага след като мине бюджетът", каза още Нинова.

Сподели:
Бомба x
Най-опасните дни през февруари, в които трябва да сте много внимателни Най-опасните дни през февруари, в които трябва да сте много внимателни
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това