Вход
София
Времето в София 8 o C

Корнелия Нинова остана само с половината си депутати! ДПС й даде рамо за разправата с отцепниците в парламента

Корнелия Нинова остана само с половината си депутати! ДПС й даде рамо за разправата с отцепниците в парламента

на 28.10.2020
143335
0
Корнелия Нинова остана само с половината си депутати! ДПС й даде рамо за разправата с отцепниците в парламента
Автор: ПИК
28.10.2020
0
143335

Лидерката на БСП Корнелия Нинова остана с подкрепата само на половината от депутатите си. За разправата с недоволните от нея, които напуснаха парламентарната й група, рамо се наложи й даде ДПС, с което за пореден път разкриха коалицията си.

Това стана ясно по време на днешното гласуване за промени в парламентарните комисии, поискано от верния паж на Нинова и бивш мъж на съпругата на Румен Радев - Георги Свиленски. По традиция Свиленски предложи напусналите парламентарната група на БСП през последните дни депутати да бъдат отстранени и от комисиите, в които работят.

Става дума за социалиста Чавдар Велинов, който напусна групата на Нинова в парламента на 21 октомври. Както ПИК съобщи още снощи, днес това направи и представителят на гражданската квота и параолимпиец Михаил Христов, като се мотивира с категоричното си несъгласие с методите на управление на депутатите, налагани от Нинова, и невъзможност повече да работи по този начин.

Оказа се обаче, че на поредицата от гласувания, в които участват депутатите от целия парламент, Нинова има подкрепата само на 39 души от вече останалите й едва 70 депутати, а останалите червени народни представители или изобщо не присъстваха в залата, или я напуснаха при гласуването.

Така на първото гласуване за изваждането на Чавдар Велинов от парламентарните комисии се събраха едва 60 гласа. Затова се наложи повторно гласуване, в което допълнителни гласове за отстраняването на Велинов даде ДПС. Те обаче не достигнаха за изваждането му от втората комисия, в която участва - по религиозните въпроси, и той запази поста си в нея.

Две гласувания отново с подкрепата на ДПС бяха необходими и за отстраняването на параолимпиеца Михаил Христов от парламентарната комисия за младежта и спорта.

Самите социалисти и в парламента, и извън него бяха особено омерзени от последното действие на Нинова и потресени от сговора между нея и ДПС за разправата с недоволните от червената лидерка. Те припомниха как по време на предизборната кампания за Народно събрание през 2017 г. тя е водила навсякъде параолимпиеца Михаил Христов със себе си и е заявявала, че присъствието му в листата на БСП като илюстрация за грижите, които столетницата под нейно ръководство ще поеме към хората в неравностойно положение.

Когато Христов обаче се разграничи от методите й на управление и напусна парламентарната й група, тя незабавно предприе действия да бъде изгонен и от комисията, в която работи в Народното събрание.

"10 депутата вече ни напуснаха. Но след днешното гласуване в парламента се видя, че от останалите 70 само 39 са озлобените зомбирани идиоти, които гонят дори човек в неравностойно положение, който дори не е член на БСП. Подобен позор за една социалистическа партия показва падението, до което я срина Нинова", коментираха омерзени социалисти пред ПИК.

В началото на този парламентарен мандат групата на БСП се състоеше от 80 души. Нинова изгони лидера на земеделския си коалиционен партньор Спас Панчев. По-късно редиците й бе принуден да напусне и лидерът на коминистическия й коалиционен партньор Александър Паунов заради нерегламентирани контакти със забегналия хазартен бос с 19 обвинения Васил Божков и засечените от службите разговори помежду им за организирането на уличните метежи и опитите за преврат през последните месеци.

Веднага след юбилейния 50 конгрес на БСП, потвърдил презбирането на Нинова за лидер на цялата партия на първите вътрешнопартийни избори, парламентарната група напуснаха двамата й конкуренти за поста на вота - Валери Жаблянов и Красими Янков, заедно с Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Георги Андреев и Николай Иванов, а петтима от тях, без Жаблянов - и БСП. Малко по-късно същото направи и Чавдар Велинов.

Така след днешното оттегляне и на депутата от парламентарната й група Михаил Христов тя се сведе до 70 души. Гласуването по отстраняването на Велинов и Христов от парламентарните комисии по искане на червените депутати обаче показа, че Нинова вече има подкрепата на по-малко от половината от тях.

Според информация на ПИК, поне още 5-ма депутати се канят да напуснат червената парламентарна група на Корнелия Нинова в близките дни.

   

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22707
архив

Един мъж ходел да играе голф всеки ден независимо от това какво е времето. Една сутрин тръгнал към игрището. Било студено и решил да се върне. Жена му си била още в леглото и той се съблякъл и сгушил до гърба й. Казал:
- Навън времето е ужасно.
- Да. Можеш ли да повярваш, че глупавият ми мъж отиде да играе голф.

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x