Вход
София
Времето в София 11 o C

Корнелия Нинова се оттегля като лидер на БСП на 12 август! Ето с какви думи се обърна срещу претендентите

Корнелия Нинова се оттегля като лидер на БСП на 12 август! Ето с какви думи се обърна срещу претендентите

на 04.08.2020
144374
0
Корнелия Нинова се оттегля като лидер на БСП на 12 август! Ето с какви думи се обърна срещу претендентите
Автор: ПИК
04.08.2020
0
144374

Соцлидерката Корнелия Нинова сдава лидерския пост на заместника си Владимир Москов. Самата Нинова оповести пред медиите, че подава документите си за вътрешнопратийните избори за председател на партията и от 12 август излиза в предизборна кампания.

Тя цитира и правилата за вота, както и устава, които сочат, че в тази ситуация председателят посочва свой заместник да изпълнява правомощията му. Нинова направи уточнението, защото вече започнали "фалшиви новини", че заместникът й трябва да бъде излъчен от Националния съвет. Цитирайки двата партийни документа соцводачката обясни, че така се процедира при условие, че лидерът на партията е с предсрочно прекратен мандат, докато нейният вече е изтекъл. До 6 август е подаването на заявления на "Позитано" 20 от желаещите да оглавят партията.

До момента те са само шестима заедно със самата лидерка Нинова. Официално документи, че ще участват в гласууването за председател с кандидатури до момента са депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков, които са сред критикуващите много от действията на лидерката до момента, както и трима социалисти от Перник - Ирина Михайлова и Галина Василева, и бургазлията Георги Тодоров, съобщава "Дарикнюз".

"В последните 4 години имаше другари, които ме критикуваха и персонално, и за политиката на БСП. Тези критики вредяха на образа на БСП и мисля, че е време да затворим тази страница. Най-дорият начин това да стане предстои на 12-ти /б.р.- септември/, на прекия избор, да решим този спор и каквото каже народът", заяви Нинова.

"Другарите Георги Гергов, Михаил Миков, Атанас Мерджанов, Георги Пирински - ги призовавам да излязат с алтернативна програма и да се явят пред партията и каквото народът реши", добави досегашната предсдателка на БСП. Попитана защо е пропуснала да спомене Кирил Добрев, който също е кандидат за поста, Нинова заяви: "И Кирил Добрев има време до 6-ти да подаде своите документи, но не го разбирам като алтернатива, защото последните четири години политиката, която провеждахме като ръководство, я провеждахме заедно".

Иначе до момента номинираните социалисти за председател на партията са общо 52, остават за провеждане 8 партийни конференции от общо 300.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34636
архив

Срещнали се двама, разприказвали се, по едно време единият попитал: - А какво прави жена ти? После се сетил, че жената е починала и продължил непринудено: - Все в същото гробище ли си е?

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
ЗАПЛАХАТА COVID-19: Тези 5 характеристики правят коронавируса опасен
x