Вход
София
Времето в София 3 o C

Корнелия Нинова си избра и Националния съвет с манипулация - 200 мистериозни бюлетини в повече определиха членовете му

Корнелия Нинова си избра и Националния съвет с манипулация - 200 мистериозни бюлетини в повече определиха членовете му

на 27.09.2020
100025
0
Корнелия Нинова си избра и Националния съвет с манипулация - 200 мистериозни бюлетини в повече определиха членовете му
Автор: ПИК
27.09.2020
0
100025

Новата-стара лидерка на БСП Корнелия Нинова си избра угоден и удобен Национален съвет на партията с мистериозно появили се най-малко 200 бюлетини в повече при гласуването за номинираните.

Това научи ПИК от отлично информирани участници в 50-я конгрес на столетницата, който се провежда вчера и днес в НДК.

Според официалните съобщения, направени пред делегатите на форума, за Национален съвет са гласували 902-а души. При започването на конгреса вчера мандатната комисия обяви, че присъстващите в залата са 509 души.

"Дори да е имало закъснели, до края на деня в зала №1 тъй и не се събраха повече от 650 души. Откъде са се взели тия 902-а да пуснат бюлетини изобщо не се знае, още повече че гласуването започна едва в 23.30 часа, когато доста хора вече си бяха отишли1", коментираха пред ПИК делегати, които нарочно са стояли до този късен час, за да сравнят в последствие цифрите, които ще бъдат обявени.

Цифрите обаче се обявяват фарисейски, като се заявява, че от общо 976 делегати са гласували 902-ма. Това не буди подозрение, освен ако не се направи съпоставка с бройката, с която конгресът започва. Бройката регистрирани за участие в конгреса обаче тъй и не се съобщава.

Подозренията за допълвани фиктивни бюлетини стават още по-силни от факта, че единственият реално избран член на НС на БСП с 50% + 1 глас и събрал най-много гласове е Крум Зарков. Останалите влизат в ръководния орган по висшегласие, както стана и на миналия конгрес през 2016 г., избрал Нинова за лидер за пръв път.

На миналия конгрес обаче имаше двама избрани по правилата и това бяха вече покойният Стефан Данаилов и Дора Янкова. Сега Дора Янкова влиза в НС по право като лидер на женската организация.

Не съществува нито един критерий, по който популярният и обичан от цялата нация актьор и икона за БСП Стефан Данаилов да се съизмери с младия и не особено харесван дори в столетницата юрист Крум Зарков, чиято некомпетентност често лъсва в публични дебати с опонентите му.

"Ако е вярно, че Крум Зарков е най-харесваният от делегатите социалист и го сравним по мащаб и авторитет с Ламбо, става най-очевидно доказва до какво ниво сме се сринали", коментират делегати в конгреса. И обясняват този факт единствено с допълнително и мистериозно появилите се бюлетини.

Те са потресени и от отпадането от Националния съвет на знакови лица като Сергей Станишев, Георги Пирински, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Георги Божинов, Велислава Дърева, Валери Жаблянов и Красимир Янков. Последните двама бяха конкуренти на Нинова на вътрешнопартийните избори.

В същото време обаче най-върлият й враг по време на кампанията за лидер на БСП - Кирил Добрев, както и най-приближеният му в партията Драгомир Стойнев, бяха избрани за членове на Националния съвет. Участници във форума твърдят, че това е плод на договорка между шефа на пловдивските социалисти Георги Гергов, Корнелия Нинова и Кирил Добрев за взаимна подкрепа на техните хора по време на гласуването за Национален съвет.

Гергов не присъства на конгреса, тъй като е в карантина заради коронавирус в семейството му, но преди форума открито подаде ръка за помирение на Нинова в името на единството на партията. Според запознати с предизборните червени сблъсъци, идеята Кирил Добрев да се яви като конкурент на Нинова за председателския пост е била именно на Гергов. Явно сегашният опит за заравяне на томахавката между тях е плод именно на това. Гергов пък остава член на Националния съвет по право като лидер на пловдивските червени.

Веднага след вътрешнопартийните избори плъзна слух, че Кирил Добрев се е заиграл с вицепрезидента Илияна Йотова и е получил мощната й подкрепа, както и тази на обитателя на президентството Румен Радев по време на кампанията за червен лидер срещу Корнелия Нинова.

За това намеква и фактът, че Радев изгони шефа на кабинета си Калоян Методиев, веднага след като стана ясно, че е присъствал на купона за 70 отбрани другари, помогнали на Нинова да бъде преизбрана, който се състоя на 19 септември в скъпарския хотел "Самоков" в Боровец. Пак тогава се заговори, че Методиев е изнасял информация от президентството към Нинова и това е причината Радев да го отстрани, след като ПИК разкри, че е сред най-приближените й на Боровец.

А след днешните резултати от изборите на Национален съвет на БСП вече никой от червените не се пита какво иска Румен Радев, който уж се бори срещу олигарсите, но седи на една маса с Георги Гергов и другата противничка на Нинова покрай скандалите със забегналия хазартен бос с 19 обвинения Васил Божков - Весела Лечева, на сватбата на сина на Илияна Йотова. Социалистите са убедени, че това разположение не е било случайно, а стъпва на общи политически интереси.

Червените изобщо не се учудват на сегашните мистериозни 200 бюлетини в повече при гласуването за Национален съвет, тъй като виждат в състава му най-големия защитник на Нинова - Румен Овчаров, както и неговата сподвижничка Анна Янева. И двамата са осъдени за безстопанственост на мини "Бобов дол" като министър и зам.-министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев. Според присъдата им и двамата нямат право да заемат държавни и обществени постове, макар отново да станаха членове на най-висшия ръководен орган на БСП.

Анна Янева обаче беше и шефка на комисията за правилата на вътрешнопартийния вот на червените, която измисли и въведе без ничие решение т.н. "подвижни и преносими" урни, които се оказаха кашони и кутии от обувки и с гласовете от които Нинова всъщност стана лидер на цялата партия. За това говори и фактът, че Янева беше сред поканените на купона на Боровец.

А Сергей Станишев, който изпадна от Националния съвет въпреки че е президент на ПЕС, уволни и Овчаров, и Нинова за подозрения в корупция.

Изборът на сегашното ръководство на БСП под председателството на Корнелия Нинова ясно показва какво разбират те под честни избори и как ще се борят с корупцията.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33030
архив

Виждайки падаща звезда, водопроводчикът Грую не можа да формулира ясно желанието си, поради което получи петлитрова руса бутилка ракия с големи гърди…

x
България и САЩ подписаха ключови документи за 5G мрежите и ядрената енергия за граждански цели
x
5 животни, за които не бихте си помислили, че са опасни
x