Корнелия Нинова смълча БСП за нарушителя на Конституцията Радев - червените с окръжно да не говорят, за да не се иска импийчмънт на президента

Акценти

Корнелия Нинова смълча БСП за нарушителя на Конституцията Радев - червените с окръжно да не говорят, за да не се иска импийчмънт на президента

85344
на 27.10.2021
Корнелия Нинова смълча БСП за нарушителя на Конституцията Радев - червените с окръжно да не говорят, за да не се иска импийчмънт на президента
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Българската социалистическа партия се покри напълно след решението на Конституционния съд, с което указът на Румен Радев за назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката беше обявен за противоконституционен. Нито един от лагерите в БСП не иска да коментира темата, установи ПИК след многобройни опити и разговори с повече от дузина социалисти.

препоръчано

Очевидно лидерката на червените Корнелия Нинова е спуснала окръжно да не се говори срещу Кирил Петков и Румен Радев по казуса с двойното гражданство и нарушаването на Конституцията. Така хората от най-близкото й обкръжение отказаха коментар под различен претекст.

Същото направиха и най-видните опозиционери на Нинова в столетницата.

И двата лагера имат своите причини да мълчат. Нинова и хората й не искат да нагнетяват напрежението преди изборите, страхувайки се че освен очакваните слаби резултати на парламентарните избори, ще загубят и президентските, а и могат да докарат импийчмънт на държавния глава. Затова и на този етап социалистите от нейното обкръжение избягват темата за нарушителя на Конституцията Румен Радев.

Опозиционният на Нинова лагер в БСП пък твърдо стои зад Румен Радев. Отлъчените от червената лидерка социалисти вярват, че само президентът може да я отстрани от поста, който заема в БСП, затова го подкрепят безусловно, а темата за законовите нарушения, които е извършил, уклончиво се избягва.

Дори Корнелия Нинова, която напоследък е изключително активна в социалната мрежа и даже поиска оставката на Стойчо Кацаров, също запазва пълно мълчание по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков и противоконституционния указ на Радев.

Поведението на Българската социалистическа партия обаче е меко казано смущаващо, тъй като червените са сред най-шумните, когато става въпрос за върховенство на закона. След решението на Конституционния съд обаче изглежда така, че бесепарите искат върховенството на закона да важи за другите, но не и за президента им Радев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден от новата седмица - понеделникът е труден за Лъвовете и носи проблеми на Водолеите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за първия ден от новата седмица - понеделникът е труден за Лъвовете и носи проблеми на Водолеите
ПИК TV x
Нидал Алгафари с гореща прогноза пред ПИК TV: Пеевски отвява Кирил Петков и Костадинов на вота. Променкаджиите влизат в печална битка с БСП за четвърто и пето място (ВИДЕО) Нидал Алгафари с гореща прогноза пред ПИК TV: Пеевски отвява Кирил Петков и Костадинов на вота. Променкаджиите влизат в печална битка с БСП за четвърто и пето място (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК