Корнелия Нинова: Управляващите имитират съдебна реформа пред Брюксел

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Корнелия Нинова: Управляващите имитират съдебна реформа пред Брюксел

2936
на 21.07.2015
Корнелия Нинова: Управляващите имитират съдебна реформа пред Брюксел
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

„Това не е истинска съдебна реформа, това е имитация за пред Брюксел, а може би и за пред хората“, заяви депутатът от левицата Корнелия Нинова пред БНТ.

препоръчано

Утре предстои среща на премиера Бойко Борисов със социалистите в опит да събере необходимата подкрепа за промените в Конституцията.

Нинова обаче беше категорична, че на утрешната среща отиват с ясна и непроменена позиция „против“ предложените изменения на основния закон.

Тя повтори, че за БСП съдебната реформа трябва да мине през поправки в процесуалните закони, не в Конституцията.

По думите й належащи в тази насока са промени в Закона за съдебната власт, Наказателно-процесуалния кодекс и Гражданския процесуален кодекс, с основна цел да се ускори наказателният процес. Нинова попита как точно разделянето на ВСС на две колегии ще се отрази благоприятно на някого, чието дело се точи с години.

„Към момента никой не може да прогнозира какво ще направят управляващите – дали ще изтеглят настоящия проект за промени в основния закон и дали ще внесат друг“, каза още Нинова. Определи декларацията, която предлагат от АБВ като „политически ход, без никаква правна стойност“.

Нинова каза също така, че още утре ще си направи отвод на заседание градския пленум на БСП – тя е една от номинациите за кмет на столицата в БСП-София.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК