Коронавирусът се развилня в Пловдив: COVID-19 удари 40-дневно бебе, двама играчи на Локо, футболни фенове, посетители на още един нощен бар – медицинският щаб взе спешно решение

Региони

Коронавирусът се развилня в Пловдив: COVID-19 удари 40-дневно бебе, двама играчи на Локо, футболни фенове, посетители на още един нощен бар – медицинският щаб взе спешно решение

65495
на 08.07.2020
Коронавирусът се развилня в Пловдив: COVID-19  удари 40-дневно бебе, двама играчи на Локо, футболни фенове, посетители на още един нощен бар – медицинският щаб взе спешно решение
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Коронавирусът се развилня в Пловдив. Вчера в Инфекциозна болница е било прието 40-дневно бебе, което също е дало положителна проба. Сред заразените са футболни фенове и посетители на още едно нощно заведение под тепетата.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

По данни на РЗИ 2/два/ са потвърдените случаи на футболисти от Локомотив Пловдив с COVID-19. Те са под карантина в дома си.

Не е вярна тиражираната информация в медиите за заразени 50 фена на футболния клуб. Отново по информация на РЗИ към днешна дата  с положителна проба за COVID-19  са 4 души.

Те са били на финала между  ЦСКА – Локомотив в София, като  между тях има и момиче на 15 години и трима мъже на възраст между 19 и 38 години.  Всички са на домашно наблюдение.

Днес са взети проби на целия екип на футболния клуб – футболисти, треньори, мениджъри и всички, които са ангажирани с дейността на клуба и се чакат резултатите им, които ще бъдат оповестени официално.

Днес има 3 положителни проби на посетители в дискотека „Бушидо“ като двама от тях са абитуриенти, празнували на 25 и 26 юни . Ръководството на заведението е изследвало целия персонал с PCR тест и до момента няма положителни резултати, но РЗИ започва епидемиологично проучване.

Сред новорегистрираните има още трима положителни , които са посетители на дискотека „Сикретс“ –мъж на 51 години и двама абитуриенти.

Останалите случаи са единични и се извършва епидемиологично проучване.

 “Ситуацията категорично се усложнява. Днес свиквам извънреден Областен щаб за да се набележат мерки, относно организирането на  масовите мероприятия, съобщи областният управител Дани Каназирева, която прекрати отпуската си.

Междувременно с решение на Медицинския щаб се дава срок от 24 часа на МБАЛ „Св. Каридад“, корпус „Св. Анна“, за подготовка и преобразуване на 39 легла за COVID-19. Мярката се налага заради увеличения брой на заразените в областта.

„Благодаря на екипа на Инфекциозна клиника на УМБАЛ „Свети Георги“, които въпреки голямото натоварване продължават да са на първа линия, а вчера реагираха незабавно на случай с 40 дневно бебе, което бе прието в отделението като контактно на баба  си и също е с положителна проба на COVID-19, допълни областният управител.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК! Асен Василев се кълне пред депутатите, че не познава Марин и Стефан Димитрови: Никога не са идвали в Министерството на финансите (НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК! Асен Василев се кълне пред депутатите, че не познава Марин и Стефан Димитрови: Никога не са идвали в Министерството на финансите (НА ЖИВО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК