Коронавирусът удари и Буркина Фасо

Африка

Коронавирусът удари и Буркина Фасо

7635
на 10.03.2020
Коронавирусът удари и Буркина Фасо
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Първи два случая на заразени с новия тип коронавирус са били регистрирани на територията на Буркина Фасо, съобщава РИА „Новости”, като се позовава на информация от местното електронно издание Burkina24, което цитира Министерството на здравеопазването на страната.

препоръчано

Според данните, става дума за двама граждани на Буркина Фасо на възраст над 50 години, които наскоро са се завърнали в страната от Франция.

Към момента пациентите са поставени под карантина в болница. Резултатите от теста на още един човек, който е пътувал заедно с двойката, са дали отрицателен резултат, но той също е бил поставен под карантина заедно с двамата заразени, тъй като е имал контакт със заразените.

Последните данни за разпространението на заразата в Китай, откъдето вирусът тръгна в края на 2019 година, сочат за 80 735 заболели, 3 119 жертви и 58 600 души, които са се излекували. По данни на Световната здравна организация, извън пределите на континентален Китай жертвите са вече 686 души.

Превод и редакция: ПИК

 

 

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК