Косово иска постоянна военна база на САЩ

Балкани

Косово иска постоянна военна база на САЩ

4550
на 17.10.2021
Косово иска постоянна военна база на САЩ
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Косовският министър на отбраната Арменд Мехай от името на своето правителство предложи на САЩ да създадат постоянна военна база на територията на Косово.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Според косовското министерство на отбраната Мехай, който е на официално посещение в САЩ, е направил предложението на заместник -министъра на министерството на отбраната на САЩ Колин Кал по време на срещата им в Пентагона.

Косовският министър казал на среща с висш служител на отбраната на САЩ, че създаването на такава база "би допринесло значително за мира и регионалната стабилност на Балканите".

„Заместник-министър Кал потвърди подкрепата на САЩ за евроатлантическата интеграция на Косово“, подчертавайки, че“ визията на американския президент Джо Байдън за интеграцията на Западните Балкани в ЕС остава част от приоритетната му програма ”, се казва в изявлението.

свързани новини

Той също така похвалил партньорството в първата миротворческа мисия на Косовските сили за сигурност (КСС) в Кувейт, както и участието на КСС във военните учения на американски и съюзнически сили „Дифендър-Юръп '21“.

„Заместник-министърът Кал подчерта, че подкрепата за изграждане на капацитет на КСС ще бъде постоянна, а също така положително оцени подготовката за следващите миротворчески мисии, което допълнително засилва ролята на Република Косово като фактор на мира и глобалната сигурност“, гласи още изявлението

Косово, в сътрудничество с американската армия, изпрати контингент от своите сили за сигурност в Кувейт през март тази година, първата им мисия в чужбина.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
СКАНДАЛНО БЕЗДЕЙСТВИЕ: Още не са разпитвали Бойко Рашков и Асен Василев за ОПГ-то в митниците (ВИДЕО) СКАНДАЛНО БЕЗДЕЙСТВИЕ: Още не са разпитвали Бойко Рашков и Асен Василев за ОПГ-то в митниците (ВИДЕО)
ново
Днес: 100
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК