КОШМАРНА ПРОГНОЗА: Световната продоволствена криза ще продължи години

Африка

КОШМАРНА ПРОГНОЗА: Световната продоволствена криза ще продължи години

5095
на 09.06.2022
КОШМАРНА ПРОГНОЗА: Световната продоволствена криза ще продължи години
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Световната продоволствена криза, която се засилва след войната в Украйна, може да продължи години, а не месеци, ако не се предприемат спешни решителни действия. Това съобщи генералния директор на Световната търговска организация (СТО) д-р Нгози Оконджо-Иуела.

препоръчано

По думите ѝ недостигът на зърно, причинен от войната, ще доведе до тежко положение в световен мащаб, предава Би Би Си.

42% от световното слънчогледово масло, 16% от царевицата, 10% от ечемика и 9% от пшеницата от световното потребление се произвеждат в Украйна.

“Ако не сме в състояние да изнасяме зърно от Украйна, а дойде време за новата реколта, която предстои през юли, това ще е чисто прахосване на продукцията, което ще продължи и в следващите години – това ще бъде наистина, наистина катастрофално за определени части на света“, каза Оконджо-Иуела.

Африка ще бъде особено силно засегната, защото много африкански страни внасят храни или торове от Черноморския регион.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК