КОЩУНСТВО: Вандали вилняха и трошиха паметници в гробище на Варна

Крими

КОЩУНСТВО: Вандали вилняха и трошиха паметници в гробище на Варна

8945
на 25.01.2021
КОЩУНСТВО: Вандали вилняха и трошиха паметници в гробище на Варна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бруталното посегателство е извършено преди два дни. Пострадали са четири гробни места. Цялостта и структурата на гробовете не е нарушена, но са счупени паметните плочи, които близките на починалите са поставили, почитайки паметта им.

препоръчано

Местата се намират до самия вход на гробищния парк, съобщиха от фирма "Обреди" във Варна. Една от паметните плочи е потрошена, а другите са отлепени от фундамента и са съборени върху гробните места, предава за кощунствения набег "Варна24".

Сигнал от общинското дружество "Обреди“ ЕООД е подаден към органите на реда, които се отзоваха на място, направен е и оглед. През целия съботен ден работата на полицията е продължила и на място.

"Ръководството на "Обреди" ЕООД-Варна ще предприеме възстановяване на паметниците, които са пострадали, защото това е наше задължение. Ще поемем всички разходи на пострадалите по възстановяването на паметните плочи и ще приведем гробните места в предишния им вид, или както пожелаят близките на починалите", казаха още от фирмата.

Общинската фирма пък вече е взела решение да наложи мерки, които са в процес на изпълнение. Предстои скоро да бъдат поставени бариери на входовете и изходите на двата големи гробищни парка – Централни гробища (Старите гробища) и Гробищния парк "Запад“ в село Тополи.

На по-късен етап ще бъдат поставени такива и във всички гробищни паркове във Варна. Достъпът до парковете ще бъде безплатен при тези условия, но контролиран, а целта е да се въведе ред и да се следи за подобни вандалски прояви или кражби, които също не са рядкост.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК