КРАЙ НА КАРАНТИНАТА: България приема туристи от 29 държави

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

КРАЙ НА КАРАНТИНАТА: България приема туристи от 29 държави

34331
на 01.06.2020
КРАЙ НА КАРАНТИНАТА: България приема туристи от 29 държави
Автор:   ПИК

Атрактивни Джакпоти и Нови Игри от efbet (18+)

От днес България ще приема туристи от 29 държави, съобщават от Министерството на туризма във връзка със старта на летния туристически сезон 2020 г. 

препоръчано

За гражданите от тези държави отпада и 14-дневната карантина. Това са страните:

Австрия, Нидерландия, Германия, Полша, Гърция, Дания, Румъния, Естония, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Кипър, Франция, Латвия, Хърватия, Литва, Чехия, Люксембург;, Исландия, Норвегия, Лихтенщайн, Швейцария, Република Сан Марино,Княжество Андора, Монако, Държавата град Ватикана, Сърбия и Северна Македония.

Списъкът ще бъде актуализиран в зависимост от е епидемичната обстановка у нас. По-рано през седмицата от Националния щаб посочиха, че карантината остава за 8 държави от Европа, които имам най-голям брой заболели от коронавирус.

От МВнР посочват, че отпадането на карантината важи за пристигащите от гореизброените държави, които са граждани на ЕС, Шенген, Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, Република Сърбия и Република Северна Македония.

Лицата, които не се поставят под карантина, както и лицата, които преминават транзитно през територията на страната, представят на органите на граничния здравен контрол декларация по образец, с която се задължават да спазват въведените противоепидемични мерки, както и че са запознати с рисковете от заболяването COVID-19.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ПИК TV! Корнелия Нинова не очаква конституционна криза, а избори две в едно на 9 юни (ВИДЕО) ПИК TV! Корнелия Нинова не очаква конституционна криза, а избори две в едно на 9 юни (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК