Край на мистерията! Проф. Димитров обясни защо "Държавен вестник" обнародва изборни резултати, различни от тези на ЦИК

Акценти

Край на мистерията! Проф. Димитров обясни защо "Държавен вестник" обнародва изборни резултати, различни от тези на ЦИК

45693
на 14.04.2021
Край на мистерията! Проф. Димитров обясни защо Държавен вестник обнародва изборни резултати, различни от тези на ЦИК
Автор:   ПИК

Говорителят на Централната избирателна комисия проф. Димитър Димитров обясни защо има разлика между резултатите на партиите, които са качени на сайта на ЦИК, и тези, които бяха обнародвани в Държавен вестник.

препоръчано

"Отговорът е много кратък. На сайта на ЦИК в изчислението на гласовете просто не са включени тези от "Не подкрепям никого". Там няма проценти за "Не подкрепям никого". Докато в "Държавен вестник" всички са получили своите дялове", поясни той пред Би Ти Ви. По думите му процентите нямат значение, а е важен броят на гласовете за конкретната партия.

"Чарът на машините беше, че лесно се работи с тях. Проблемът е, че за тях е необходим един много голям административен процес", коментира говорителят на ЦИК на въпрос за машинното гласуване.

"Все още не знаем причината за спирането на някои машини извън тези във Велико Търново. Може да става въпрос за техническа грешка. Във Велико Търново става дума за човешка грешка - не са налети правилно имената от преференциите", добави проф. Димитров.

Според него хартиено гласуване винаги трябва да има."Машината винаги има шанс по някаква причина да не проработи и тогава какво правим - трябва да касираме изборите, ако не може да се гласува", уточни представителят на Централната избирателна комисия.

Сподели:
Бомба x
САМО ЗА ДАМИ: Как да накарате мъж да ви забележи и хареса САМО ЗА ДАМИ: Как да накарате мъж да ви забележи и хареса
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Борисов с първи думи към служебните министри: Основна цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори (ВИДЕО)
ново
Днес: 306
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това