Край на серията на "Литекс", оранжевите претърпяха поражение от "Берое"

ЧАС ПИК

Край на серията на "Литекс", оранжевите претърпяха поражение от "Берое"

23648
на 29.08.2015
Край на серията на Литекс, оранжевите претърпяха поражение от Берое

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Отборът на Берое победи Литекс с 1:0 като гост в среща от 7-ия кръг на "А" група. Спас Делев вкара единствения гол в 17-ата минута и по този начин нанесе първо поражение на "оранжевите" през този сезон. Освен това загубата е първа за ловчанлии на собствен терен през 2015 г. За последно те бяха надвити от Ботев (Пловдив) през ноември 2014 г., пише Sportal.bg.

препоръчано

Старозагорци влязоха по-добре в срещата и владееха инициативата в първите десетина минути. На три пъти те имаха възможност да изпълнят свободни удари около наказателното поле на домакините, но не се възползваха по най-добрия начин и не успяха да застрашат вратата на Винисиус Баривйера.

В 17-ата минута Делев бе изведен зад отбраната след отлично подаване на Елиаш да Силва, напредна и с плътен удар откри резултата.

Пет минути по-късно ловчанлии застрашиха за първи път Благой Макенджиев, след като Данило Асприля развинти отбраната на гостите по дясното крило и подаде към Арсенио Нунеш, чийто удар обаче бе уловен от вратаря. В 34-ата минута отново Асприля центрира към Бьорн Йонсен, който с глава прати кълбото в аут. Десет минути по-късно и самият колумбиец отправи шут към вратата на гостите, но Макенджиев отново бе на висота.

В 49-ата минута гостите бяха много близо до втори гол, но този път Винисиус изби в корнер удар на Игор Джоман. След него и Делев изпробва късмета си, но не бе точен. В ответната атака резервата Александър Георгиев получи шанс да обстрелва вратата на гостите, но бе безкрайно неточен.

В 63-ата минута Йонсен стреля опасно, но топката мина на сантиметри покрай гредата. В 71-ата минута "оранжевите" успяха да изградят многоходова комбинация, в чийто край обаче Хенри Рохас стреля високо над гредата.

В 74-ата минута влезлият като резерва Иван Коконов получи отлична възможност да реши срещата с втори гол, но останал сам срещу Винисиус би право в него. В 81-ата минута силен шут на Владимир Зафиров профуча съвсем близо до страничния стълб.

Трите точки позволиха на заралии да натрупат 13 точки и да се изкачат на второ място. Те останаха и единствения непобеден тим през новия сезон. Литекс е четвърти с 12.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК