КРАЙ НА ЧЕРВЕНАТА САГА: БСП сваля Корнелия Нинова след местните избори - искат оставката й и пъдят депутатите с под 10% доверие като кандидат-кметове

Политика

КРАЙ НА ЧЕРВЕНАТА САГА: БСП сваля Корнелия Нинова след местните избори - искат оставката й и пъдят депутатите с под 10% доверие като кандидат-кметове

280879
на 08.10.2019
КРАЙ НА ЧЕРВЕНАТА САГА: БСП сваля Корнелия Нинова след местните избори - искат оставката й и пъдят депутатите с под 10% доверие като кандидат-кметове
Автор:   ПИК

БСП е на прага на тотален взрив на цялата партия срещу лидерката си Корнелия Нинова и краят на червената сага за нея наближава. Причината са изключително лошите перспективи за представянето на столетницата на местните избори. Социалистите са напълно отчаяни и стягат редиците за моменталното отстраняване на Нинова от върха на партията веднага след приключването на вота.

препоръчано

Това научи ПИК от отлично информирани източници на "Позитано" 20.

След серия от груби намеси в решенията на местните организации за кандидатурите за кметове и общински съветници, социалистите предвиждат неминуеми загуби точно на местата, където Нинова и дясната ѝ ръка по екзекутирането на местни структури Кирил Добрев се намесиха.

Такива са случаите в Сандански, Берковица, Шумен, Казанлък, Монтана, Благоевград, Варна, Бургас, Габрово, за които ПИК съобщи още по време на титаничните скандали по издигането на кандидати за местна власт в тези градове. Другите загуби ще се калкулират допълнително, особено на местата, където кликата от "Позитано" 20 реши да не издига собствени претенденти, а да подкрепя независими, включително и в комбинация с други партии.

Според социалистите изборът на такива кандидати изобщо не може да се смята за победа на БСП, а по-скоро е признак за нейното кадрово безсилие.

Колкото до София, червените са все по-отчаяни от представянето на Мая Манолова, която не само гнусливо пренебрегна подкрепата им, но и предпочете публично да се сродява с всевъзможни претендиращи за дясното политически пространство партии като тази на Меглена Кунева, участвала в коалиционно управление с ГЕРБ.

Затова социалистите са решили, стискайки зъби, да изчакат погрома си още на 27 октомври и веднага да заявят, че искат незабавната оставка на Корнелия Нинова от лидерския пост. Изявлението на Нинова на едно от последните заседания на Националния съвет преди местните избори, че каквото и да се случи, тя няма да напусне лидерската позиция, ги амбицират още повече.

Червените веднъж вече събраха 64 подписа, достатъчни за извънредното свикване на Национален съвет, но Нинова отказа да се съобрази с искането им и посъветва подписалите се да си го свикат, щом искат. Затова този път социалистите смятат да съберат необходимите по устав подписи за свикването направо на конгрес, на който да изгонят лидерката от тази позиция.

Според тях е абсолютно невъзможно БСП да влезе в изборен цикъл за нов лидер, който според промените в устава, трябва да се проведе в цялата партия, тъй като местните структури са съсипани, в знак на възмущение от действията на екзекутора Добрев под диктовката на кликата на "Позитано" 20 огромни групи и отделни социалисти напуснаха партията, а на места целите структури са се обявили против ръководството.

Освен това гневните на Нинова червени зорко следят какво ще се случи на местния вод в онези градове, които излязоха с възвания към лидерката да не напуска поста си по време на измисления от нея конгрес, след като тя подаде, но тъй и не внесе оставката си. Вбесени от тогавашния водевилен сценарий, сега социалистите внимателно наблюдават как ще се представят точно тези структури на местните избори, за да им потърсят сметка и за манипулациите по време на форума.

Те ще настояват още всички сегашни депутати, които са издигнати за кандидат-кметове под натиска на централата и не успеят да спечелят над 10% от местния вот, да не се връщат повече в парламента, тъй като нямат доверието на избирателите в лично качество. Със сигурност такива са случаите във Варна, където на фона на шумни скандали Нинова наложи кандидатурата на бившата образователна министърка от кабинета на Орешарски Анелия Клисарова срещу Иван Портних от ГЕРБ, и в Бургас на съвършено незнайния Николай Тишев срещу безспорния тамошен фаворит на ГЕРБ Димитър Николов.

Разбира се, черешката на тортата на червеното негодувание ще бъде и загубата на Мая Манолова в София, тъй че досегашните неприятности на Нинова в партията ще ѝ се сторят детска забава в сравнение с бунта, който назрява в БСП след местните избори.

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това