Краката на Татяна Лолова - дълги 121 см

Гост

Краката на Татяна Лолова - дълги 121 см

108138
на 09.02.2016
Краката на Татяна Лолова - дълги 121 см
Автор:   ПИК

Размерите и чарът й са за Гинес

След завършването си, през 1955 г., Татяна Лолова е назначена в русенския театър. В края на следващата година, на 26 декември 1956 г. - тя става първата актриса, назначена в новосъздадения Сатиричен театър. Българската София Лорен. Така наричат Татяна Лолова бойните й другари от Сатиричния театър, с които основава комедийната трупа преди 60 години. Актрисата все още държи рекорда по най-впечатляващите крака, бродили някога из сценичните коридори. Тя се слави и като дамата с най-тънък глезен. Затова все още има мъже и нейни колеги, които въздишат по нея. 

Според наши източници от артсредите 

краката й са дълги цели 121 сантиметра,
 
което си е направо за “Гинес”. Навремето Таня била в мислите и сърцата на всички, работили в театрите, припомнят си запознати.

"Животът е споделяне. Срещите с публиката ме зареждат, дават ми самочувствие, карат ме да се чувствам необходима. Годините? Те със сигурност забавят малко темпото, но не могат да ме откажат от удоволствието да общувам", споделя Лолова. 

Неслучайно тя получи “Аскеер”. Тя е умна, хубава, кокетна, щедра, прибрана, смешна и трогателна фурия. Присъствието й е достатъчно магнетично, за да изнесе цял спектакъл на гърба си. Както се случи и с “Дуенде”в 199. Спектакъл, който й приляга като кралски плащ върху аристократичните й рамене. 

“Дуендето е сила, а не поведение, то е борба, а не понятие. Дуендето не е в гърлото, то идва от петите. Това значи, че то не е въпрос на умение, а на истинска, жива форма, на кръв, на древна култура, на създаващо действие. Тази тайнствена сила, която всеки чувства, но никой мислител не е обяснил, всъщност е духът на всичко земно”, пише Лорка.

Но любимката на поколения българи е стеснителна, дори срамежлива дама ...

препоръчано

 

Целият материал четете в Retro.bg

Сподели:
Бомба x
Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават Това са обидите, изречени от устата на мъжете, които жените за нищо не света не бива да прощават
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на Орлов мост (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV: Мистериозен инцидент шашна столичани на "Орлов мост" (ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това