Вход
София
Времето в София 19 o C

Кралски ястия от Великобритания

Кралски ястия от Великобритания

Закуската и вечерята са обилни
на 20.12.2012
9116
1
Кралски ястия от Великобритания

Като истинска имперска кухня, кулинарията на Англия е смес от ястията на различни народи по света, които са били под властта на Короната. В специалитети на Острова можете да откриете нотки, които напомнят дори за Индия. Основата разбира се, е европейска кухня. Заради суровия климат староанглийските манджи са на основата на печени и задушени меса. Интересни са и солените пайове. Рибните ястия са наследство от френската и италианската кухня. Закуската на този народ е много калорична, но и разнообразна. За сметка на това пък обядът е лек и се състои най-вече от сандвичи. Същото е и менюто за следобедния чай. Вечерята е задължително обилна с месо.

 

 

Пудинг 

Необходими продукти:

600 ml прясно мляко

2 яйца

500 гр. Ябълки

150 гр. Брашно

50 г. масло

50 г. захар

1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното и добавяме млякото. Разбиваме яйцата и солта. Бъркаме постоянно. Замесваме тесто и го оставяме за час. Сваряваме и обелваме ябълките. Режем ги на тънки резени. Загряваме маслото в плитка тавичка. Нареждаме ябълките отгоре. Поръсваме със захарта, поливаме с тестото. Заливаме тестото и печем около половин час. Фурната трябва да е максимално загрята.

 

 

Чипс

Необходими продукти:

Картофи

Олио за пържене

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на пръчици. Оставяме ги да киснат в студена вода за час. Пържим ги на фритюрник на 185 градуса за 6 минути, докато станат златисти. Посоляват се на вкус. Те са традиционна гарнитура на панирана риба.

 

 

 

 

Пиле

Необходими продукти:

4 пилешки бутчета

2 ч.л. горчица

1 ч.л. сол

150 ml сайдер

2 с.л. зехтин

1 ч.л. мед (равна)

Начин на приготвяне:

Подреждаме бутчетата. Правим марината от останалите продукти и заливаме месото. Оставяме да престои два часа. Слагаме в тиган и задушаваме на слаб огън за около час. Периодично заливаме с маринатата.

 

 

Задушено 

Необходими продукти:

1 кг. агнешки котлети

4 бр. агнешки бъбреци (почистени)

4 глави лук, нарязани на едри клиновидни резени

1 с. л. фъстъчено олио

1 с. л. Брашно

600 ml вряла вода

1/2 ч. л. сос Уорчестър

3 дафинови листа

2 стръкчета мащерка

1 кг. Картофи

50 гр. Масло

Сол

Чер пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета и го пържим в олиото и маслото. Взимаме голяма тенджера и го прехвърляме в нея. В тигана, в същата мазнина слагаме нарязаните на дребно бъбреци. След като се изпържат, ги добавяме към месото. След това отново в същата мазнина се слага и лука. В друг съд слагаме малко брашно на дъното. Отгоре поръсваме брашно. Бавно добавяме врялата вода и соса. Бъркаме докато получим хомогенна смес. Добавяме подправките. След това преместваме при месото. Нарязваме картофите на едро и ги подреждаме върху месото. Затваряме тенджерата с капак и слагаме във фурната на 180 градуса. Печенето продължава час и половина. Малко преди края, капакът се отваря, за да може да се запекат и картофите.

 

 

Супа "Кралица Виктория"

Необходими продукти :

1/2 ч. гъби (ситно нарязани)

50 гр. Масло

1 с. л. лук (ситно нарязан)

1 ч. целина (корен)

4 ч. пилешки бульон

1 с. л. Тапиока

120 гр. пилешко месо (сварено)

120 гр. Шунка

2 яйца (твърдо сварени)

1 ч. Сметана

1/2 връзка магданоз

Сол

Чер пипер

Индийско орехче

Начин на приготвяне:

 

 

Задушаваме лука в маслото. Добавяме гъбите и целината. Задушаваме още десет минути. Добавяме бульона, тапиоката, пилешкото, шунката, и подправките. Варим 20 мин. Слагаме и нарязаните на ситно варени яйца.

 

 

 

 

 

Салата

Необходими продукти:

2 ч. замразен грах

1/2 ч. ситно нарязана целина (зелената част)

1/2 чаша нарязана на парченца червена ябълка

1 малка глава нарязан на ситно "воден" лук

3 с. л. майонеза

3 с. л. кисело мляко

150 гр. жълто сирене

Начин на приготвяне:

Сваряваме граха. Смесваме го с ябълките, целината и лука. Майонезата, киселото мляко и настърганото сирене смесваме и разбъркваме до получаването на хомогенна смес. Изливаме върху салатата.

 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(1)
1
Now we know who the seblnise one is here. Great post!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 15772
архив

Лекция по паразитология:
- А сега този млад човек, който не ме слуша, ще ни напомни в кои органи има най-много паразити?
- В държавните.

няма нови новини
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
сега
2768
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В ПИК TV: Борисов се загрижи за здравето на Красен Кралев - пита го как е с крака (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за сряда - ето с какво ще се сблъскат зодиите
x