Кралят на зулусите е приет в болница, подозират отравяне

Африка

Кралят на зулусите е приет в болница, подозират отравяне

12854
на 03.07.2023
Кралят на зулусите е приет в болница, подозират отравяне
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Кралят на племето Зулу е приет по спешност в болница по подозрение за отравяне. 48-годишният Мисузулу Казвелитини се възкачи на трона преди по-малко от година.

препоръчано

Приближени до краля заявиха, че негов съветник е починал внезапно. Малко по-късно кралят се почувствал зле. Казвелитини е отказал лечение в Южна Африка. Сега той се намира в Свазиленд.

Кралят на племето Зулу няма официална политическа власт и ролята му е по-скоро церемониална. Но в южноафриканското общество той остава изключително влиятелна фигура. Негови роднини оспорват по съдебен път възкачването му на трона. Твърдят, че той не е законният наследник на баща си.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да внимават със спечелените пари, Ракът и Лъвът рискува с изневерите
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК