Красен Кралев направи първа копка на център за лека атлетика (СНИМКИ)

Други спортове

Красен Кралев направи първа копка на център за лека атлетика (СНИМКИ)

6792
на 01.03.2021
Красен Кралев направи първа копка на център за лека атлетика (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) проф. Николай Изов, ръководителят на катедра „Лека атлетика“ проф. Марин Гъдев и олимпийската шампионка на троен скок Тереза Маринова направиха първа копка и дадоха началото на строително-ремонтните дейности по модернизацията на лекоатлетическия център за хвърляния към висшето учебно заведение. Министерството на младежта и спорта (ММС) финансира реновирането на обекта с 216 775 лв. по реда на Наредба № 4. Ще бъде извършен цялостен ремонт на секторите за хвърляне на диск, чук, копие и тласкане на гюле. Ще бъде подобрено състоянието на тревните площи. Проектът предвижда и монтаж на мобилни трибуни. Със собствени средства НСА реконструира съблекалните и пистата на съоръжението.

препоръчано

 „Изключително горд съм с този проект и се радвам, че продължаваме инвестициите си в лекоатлетически обекти. През последния мандат направихме много съоръжения. Извършена беше реконструкцията на 3 открити и 6 закрити писти за лека атлетика в страната. „Асикс Арена“ беше обновена с инвестиция от над 8 млн. лева, ремонтирана беше и залата в Добрич, която дълго време беше единственият дом през зимата за атлетите ни. Изграждаме и два нови центъра за хвърляния, защото там имаме много талантливи състезатели. Започваме в НСА и Балчик. България е имала традиции в тези дисциплини, но е трудно да се развиваш, когато няма добре направени съоръжения. Вярвам, че по този начин ще се привлекат и много млади състезатели. Надявам се това да стане един прекрасен национален център по хвърляния“, заяви министър Кралев.

Той допълни, че инвестициите на ММС в лекоатлетически съоръжения продължават с реконструирането на писти на стадионите в Габрово, Враца и Стара Загора. В тяхната модернизация, която стартира в следващите дни, ще бъдат инвестирани 3 750 000 лв. Ще бъдат обновени и закрити писти в Русе и Плевен. В момента експертите на ММС разглеждат проект за изграждане на нова писта в Ямбол.

 „Атлетиката е много популярен и достъпен спорт, който може да се практикува от всички. Именно затова направихме масирани инвестиции в тази посока. Ние ще продължим и през следващия мандат, така че да има във всеки един областен център модерно лекоатлетическо съоръжение. В постоянна връзка сме с федерациите и кметовете на общини, срещам се с представители на клубовете, за да получа необходимата информация, която ще ми бъде изключително полезна при правенето на следващия 4-годишен план. Ще помагаме там, където има нужда и традиции. През този мандат изградихме много тренировъчни зали в различни видове спорт – бокс, борба, вдигане на тежести волейбол. Амбициите ми през следващия мандат е да акцентираме върху плувните басейни, защото това е друг спорт, който е с изключително голямо значение не само за елитния, но и за масовия спорт. Надявам се да ни стигнат силите, времето и средствата да изпълним цялата ни амбициозна инвестиционна програма през следващия мандат“, каза още Красен Кралев.

Академичното ръководство на НСА благодари на спортния министър за инвестицията, която ММС прави в подобрението на базата. Благодарност изказаха и студентите от катедра „Лека атлетика“ с ръководител проф. Марин Гъдев.

Центърът за хвърляния в спортната академия ще бъде използван за подготовка и от националните ни състезатели. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с най-дълбоко гърло Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО) УНИКАЛЕН ПАНАИР! Министърът с "най-дълбоко гърло" Асен Василев нажежи до червено страстите в парламента. Депутат от ППДБ поиска изслушване на Борисов (ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК