Красимир Вълчев: Около 1300 са учителите с коронавирус

Образование

Красимир Вълчев: Около 1300 са учителите с коронавирус

17889
на 28.11.2020
Красимир Вълчев: Около 1300 са учителите с коронавирус
Автор:   ПИК

Дистанционното обучение не компенсира 100% присъственото. То е толкова по-ефективно, колкото е по-голямо участието на родителите. Но то накара учителите да използват много повече иновативни методи. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по БНТ.

препоръчано

Смея да твърдя, че в детските градини са много по-малко заразените учители, малките деца пренасят много по-слабо вируса, обяви той. По думите му училищата са развъдник на короновирус, колкото всяка среда в затворено пространство.

С голяма степен можем да кажем, че следващият първи учебен ден ще е на 4 януари 2021 г., поне за учениците до 4 клас. По-големите ще се редуват, обяви министърът. Имаме възможност за компесаторно обучение в присъствена среда, няма да има грипна ваканция тази година, броят часове няма да бъде по-малък, най-голямата загуба за децата ще е да загубят година от образованието си, така че няма да допуснем нулева година, категоричен бе Вълчев.

Около 1300 са учителите с коронавирус в страната, уточни той.

Предоставяме още 15 млн. на училищата, могат да купят по-евтини устройства, да направят максималното да дадат на най-голям брой деца лаптопи, обясни министърът. От 700 000 ученици няма как да получат всички деца, призна той.

Сподели:
Бомба x
Кои са най-сериозните и най-забавните зодии Кои са най-сериозните и най-забавните зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 10
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това