Красимир Янков остро към Нинова: Напуснахме БСП, за да останем социалисти! Отказа на депутати да изпълняват задълженията си и скандалите сринаха рейтинга на парламента

Акценти

Красимир Янков остро към Нинова: Напуснахме БСП, за да останем социалисти! Отказа на депутати да изпълняват задълженията си и скандалите сринаха рейтинга на парламента

222516
на 13.01.2021
Красимир Янков остро към Нинова: Напуснахме БСП, за да останем социалисти! Отказа на депутати да изпълняват задълженията си и скандалите сринаха рейтинга на парламента
Автор:   ПИК

"На старта сме на последния политически сезон от мандата на 44-тото обикновено Народно събрание. Остава един непълен сезон с по-малко от 30 пленарни заседания. Време е за равносметка и набелязване на неотложните задачи. Настоящото Народно събрание ще остане в историята с бойкота на нормалното функциониране на парламентарната дейност от опозицията и пълната липса на желание за диалог от страна на управляващото мнозинство", заяви отцепилия се от БСП депутат Красимир Янков в своя декларация от Народното събрание. 

препоръчано

Той отбеляза, че традиционните срещи с избирателите няма да се провеждат така, както е било до този момент и отчете, че партиите трябва да имат максимален достъп до избирателите, като призова Румен Радев да насрочи възможно най-далечната дата за провеждане на вота.  

"За това, призовавам президента да определи дата, която да е максимално отдалечена от днешните тежки ограничения в редица европейски страни", призова Красимир Янков. 

Социалистът отчете, че изминалата година, освен с коронакризата ще се започни и с политическата такава и тежките конфронтации. По думите му  следвали интересите на върхушките си и това било водещо в поведението им, а НЕ дневния ред на обществото.

"Особено видимо беше това при парламентарно представените партии. Новосъздадените субекти очевидно са изразител на частни и корпоративни интереси. Голямо изпитание за българския избирател ще бъде предстоящия избор. Безогледния популизъм отново взема връх над реалните програми и експертни становища", заяви Янков. 

Той скочи остро на бившите си колеги от БСП и Корнелия Нинова: 

"Отказа на избрани депутати да изпълняват задълженията си подложиха на съмнения суверена доколко е предназначението в негова полза на българския парламент. Заедно със самоцелната конфронтация и скандали, това доведе до ниския рейтинг на представляваната от нас институция. Осигуряването на кворума се превърна от задължение на всеки народен избраник в инструмент за политически натиск. Ние, групата на „Прогресивните социалисти“, отговорно се противопоставихме на тази тенденция. Със своята работа в Народното събрание, участието в дебатите, парламентарния контрол и внесените законопроекти работихме за отстояване на парламентаризма. Позициите, които отстоявахме са последователно следване на политическата линия, за която всеки от нас е получил подкрепа за мандат. Именно следвайки принципите си напуснахме ПГ „БСП за България“ за да останем социалисти. За всички последващи действия получаваме подкрепа от все повече хора желаещи промяна", допълни още Янков. Именно затова и с отцепилите се социалисти създали новата паратия Българска Прогресивна Линия. 

Сподели:
Бомба x
Диетата с малко мазнини намалява тестостерона Диетата с малко мазнини намалява тестостерона
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 145
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това