КРАХ ЗА КИРО И КОМПАНИЯ: Политолог попиля ППДБ - пускали разнопосочни сигнали, корабът им тръгвал към дъното

Епицентър

КРАХ ЗА КИРО И КОМПАНИЯ: Политолог попиля ППДБ - пускали разнопосочни сигнали, корабът им тръгвал към дъното

114572
преди 4 часа
КРАХ ЗА КИРО И КОМПАНИЯ: Политолог попиля ППДБ - пускали разнопосочни сигнали, корабът им тръгвал към дъното
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Електорална щета очаква на изборите ППДБ заради разнопосочните сигнали, които дават за следващ кабинет. Тази прогноза прави пред "Марица“ политологът доц. Петър Чобанов. 

препоръчано

Според него, хората на Киро, Асен и Атанас Атанасов загубили 300 000 от избирателите си, защото казали, че няма да правят сглобка и направили точно обратното. 

Доц. Чобанов прогнозира още, че едва ли тези загубени гласове ще се върнат по някакъв начин. Нещо повече - ППДБ нямало да успеят да си върнат дори и една трета от тях или 100 000 гласа. 

“С какво да ги върнат? С какво да ги привлекат, когато преди изборите започват да се ослушват около ГЕРБ и практически намекват, че не биха изключили нова сглобка? Видя се, че това не им върши работа. Като казаха, че няма да правят сглобка, а направиха, загубиха 300 000 гласа. Сега пускат разнопосочни сигнали, посочва той.

"Вътре в коалицията ППДБ се наблюдава напрежение, което засега е овладяно. Но, като че ли там, всичко вече гравитира около ПП. ДСБ съвсем се сви електорално, "Да, България" са като че ли малко по-силни, но се вслушват в думите на Петков и Василев“, продължава доц. Чобанов.

“Ако ППДБ не успеят да се справят убедително на тези избори, там корабът им тръгва със страшна сила към дъното. Никой не трябва да си прави илюзии, че тези избори нещо ще решат. Бихме ги нарекли дори прелюд или антракт преди новите избори след няколко месеца“, прогнозира още той.

“51-ият парламент най-вероятно ще е по-раздробен. Не бих се изненадал, ако има нови малки играчи, които да изненадат социолозите, както обикновено. Формации, които дори не сме чували или са подценени от избирателите, могат да влязат. Не е тайна, че около 300 000, а и повече решават в последната седмица за кой да гласуват. А това е огромен марж, който много сериозно може да наклони везните в едната или в другата посока“, казва доц. Петър Чобанов.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК