Кремъл отстрани още един способен генерал заради разногласия с Герасимов

Европа

Кремъл отстрани още един способен генерал заради разногласия с Герасимов

9470
на 24.01.2023
Кремъл отстрани още един способен генерал заради разногласия с Герасимов
Автор:   ПИК

В Русия е уволнен генерал Михаил Теплински заради продължителни разногласия с военното ръководство по време на войната срещу Украйна.

препоръчано

"Генерал-полковник Михаил Теплински вероятно е уволнен като един от ключовите оперативни командващи руските сили в Украйна. Теплински беше водещ офицер на сушата, той отговаряше за относително успешното извеждане на руските сили от западния бряг на река Днепър през ноември 2022 г. и получи похвала от Русия как способен и прагматичен командир." – се казва в съобщение на британското Министерство на отбраната, публикувано в Туитър.

Същевременно британското военно разузнаване посочва, че не е ясно дали Теплински запазва допълнителните си пълномощия като командващ въздушно-десантните войски на Русия. Възможно е да е отстранен заради използването на въздушно-десантни части на сушата за задачи, които обикновено се изпълняват от пехотата.

В съобщението се каза също, че уволнението на Теплински вероятно е още един симптом за продължителните разногласия в командването на руските действия на фронта в Украйна – генерал Валерий Герасимов „се стреми към единолично ръководство“.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Тичането за здраве в града може да бъде опасно Тичането за здраве в града може да бъде опасно
ПИК TV x
САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са герберски боклуци (ШОКИРАЩО ВИДЕО) САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са "герберски боклуци" (ШОКИРАЩО ВИДЕО)
ново
Днес: 87
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК