Необходими продукти:
1/2 кг кестени
2 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. вода
1 щипка листа от целина
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Кестените се цепват на 4 в горната си част и се сваряват в подсолена вода за един час.
Съвет:
Най-добре е да се използва тенджера под налягане за по-бързо. Когато са добре сварени, черупката на кестените се разпуква и обелването им след това е лесно.
Сварените кестени се обелват, пасират и поставят в тенджера на котлона заедно с вода, сол и настъргани на ситно листа от целина. Като поврят няколко минути, се добавя прясното мляко и се пасира отново всичко, докато ври в тенджерата. След няколко минути супата се сваля от котлона и е готова за сервиране.
Крем супата от кестени се сервира с кротони.