Кризата удря пазара за Черния петък

Животът днес

Кризата удря пазара за Черния петък

5470
на 25.10.2021
Кризата удря пазара за Черния петък
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

25% от българите не планират покупки по време на Черния петък през тази година, а като основни причини посочват недоверието си в намаленията и финансови затруднения. Това показват резултати от анкета проведена между 20 и 27 септември от платформа за дигитални оферти в България.

препоръчано

Над 80% от същата група респонденти обаче заявяват, че биха пазарували, ако попаднат на изгодна оферта, макар да не са го планирали предварително. Голяма част от тях посочват, че трудно биха прецени каква сума ще изхарчат, понеже бюджетът им зависи от промоциите, пишат от "Черноморски фар".

Категорията черна и бяла техника измества от първото място дрехи, обувки и аксесоари, които бяха най-предпочитани покупки по време на Черен петък миналата година.

Допитването показва, че близо 55% от потребителите заявяват, че са пазарували и предишни години по време на кампанията Черен петък.

С 8% повече от потребителите през 2020 г., а именно 34%, планират да пазаруват както онлайн, така и на място.

От анкетата се разбира, че 56% от респондентите ще заплатят своите покупки в брой, а останалите – чрез дебитна/кредита карта, банков превод или на изплащане.

Сред разнообразието от продукти, които възнамеряват да закупят потребителите, се открояват освен черна и бяла техника и дрехи, обувки и аксесоари, така и спортни стоки; предмети за дома, градината.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за втория ден на май - Раците си печелят врагове, трудности очакват Девите
ПИК TV x
Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО) Любен Дилов пред ПИК TV: Уж реномираната кантора на Лена е произвела дърводелско изделие за Корал?! Все едно да обереш къща и да си изпуснеш личната карта вътре (ВИДЕО)
ново
Днес: 116
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК