ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Ресторантът, в който бе създаден популярния италиански десерт тирамису, затваря врати заради кризата, от която икономиката на страната не успява да изплува.
По информация на в. Corriere della Sera семейният ресторант Le Beccherie, създаден през 1939 г. и прочул се като създател на тирамисуто, ще спре да обслужва посетители на 30 март. По думите на настоящия собственик Карло Кампеол, син на изобретателя на сладкиша, „в последно време посетителите много намаляха. Политиците, бизнесмените и другите постоянни посетители започнаха да минават крайно рядко“.
От ресторантите и сладкарниците хората се местят в баровете, в които храната е полуфабрикат и струва наполовина. Разбира се, нивото ѝ е доста по-ниско, но затова и значително по-евтино. Много специалисти смятат, че краят на ресторант Le Beccherie бележи залезът на гастрономическата култура на самата Италия.


