Криминален психолог със своя версия за показното убийство в София: По-вероятно е килърите да са двама

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Криминален психолог със своя версия за показното убийство в София: По-вероятно е килърите да са двама

18545
на 08.04.2021
Криминален психолог със своя версия за показното убийство в София: По-вероятно е килърите да са двама
Автор:   ПИК

Един типичен пример за професионално извършено престъпление. Можем да кажем, че убийците са двама, защото зад него има поръчител. Това показва самата ситуация, при която е извършено тежкото престъпление. Работата е свършена хладнокръвно и бързо, нищо че е имало дете, тъй като то не е било мишена, е една от хипотезите, по която в момента се разследват, коментира Савов. 

препоръчано

Така криминалният психолог Иван Савов, коментира в студиото на Би Ти Ви показното брутално убийство на Симеоновско шосе преди дни. 

По неговите думи не е невъзможно да бъде открит извършителя, но подчерта, че на това място не може да се видят пешеходци. Освен това килърът добре е бил запозната с маршрута и навиците на жертвата. Най-вероятно лицето да е било дегизирано – говори се, че някакъв скитник е бил забелязан по-рано в този район.

"Очевидно  физическият убиец взима мерки, за да не бъде открит. По-важно е да се разбере кой е поръчителят на деянието", подчерта Савов.

Що се отнася до мотивите за убийството – те са много и различни: от лично разчистване на сметки с близък човек, през легалния му бизнес, през миналото на жертвата, която е криминално проявена и може да е знаела  нещо, която да компрометира едно или друго лице, до вероятността престъплението да има връзка с хора, свързани с властта, които са се облагодетелствали от неговия бизнес, като се има предвид времето, в което е било извършено престъплението. 

Иван Савов изтъкна и още един момент – не изключва версията физическият извършител на убийството да не е български гражданин. Практика показва, че много често за мръсната работа са наемани добре обучени военни от страните на бивша Югославия или от бившите съветски републики на СССР. 

Тази показност и бруталност показват, че в престъпния свят у нас нищо не се е променила. Айсбергът се е променил, но не и ъндъграунда, посочи Савов. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с ексклузивен хороскоп за последния работен ден - късмет за Телците, Раците стягат куфарите
ПИК TV x
ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО) ШОУ В ПАРЛАМЕНТА! Манолова бяга от пиара на ГЕРБ - мълчи защо гази законите (ВИДЕО)
ново
Днес: 58
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това