КРИМКА В РАЗВИТИЕ: MMA-боецът Деян Топалски отърва пандиза за сводническа банда, предлагала проститутки в столичен хотел

ЧАС ПИК

КРИМКА В РАЗВИТИЕ: MMA-боецът Деян Топалски отърва пандиза за сводническа банда, предлагала проститутки в столичен хотел

13384
на 24.02.2021
КРИМКА В РАЗВИТИЕ: MMA-боецът Деян Топалски отърва пандиза за сводническа банда, предлагала проститутки в столичен хотел
Автор:   ПИК

С 3 години условно отърва затвора известният MMA боец и участник в "Биг брадър" Деян Топалски. Той е признат за виновен от Специализирания наказателен съд като участник в сводническа банда, предлагала проститутки в столичен хотел. Това става ясно от решението на съдия Пламен Евгениев.

препоръчано

През ноември 2018 година антимафиоти разбиха престъпна група за трафик на хора, както е официалното обвинение за сутеньорство. Според разследващите сводническа схема е действала от лятото на 2017 година. Като тартор на бандата е подпукан варненския адвокат Светослав Бързанов. Той решава да създаде бардак на 19-ия етаж в хотел, за да обслужват жриците му гости на българското европредседателство.

Някогашният бар "Тузар" е превърнат в бордей със звучното име Джентълмен клуб "Гейша". 

Помещението е наето от фирма "Еуфория мениджмънт", която официално се занимава с менажиране на заведения, организиране на конкурси ревюта, рекламни кампании и курсове за моделки. В дружеството 50% участие има Галя Горанова, а останалата половина е разделена между Деян Топалски и майката на юриста Бързанов - Живка Николова, описва схемата столичен ежедневник.

Според обвинението през лятото на 2017 година MMA боецът и адвокатът решили в увеселителното заведение да има еротични танци, а момичетата да предлагат сексуслуги срещу заплащане. Босът Бързанов измислил пирамидална структура на сводническата банда. Под него бил Топалски, а на по-ниско ниво салонната управителка Соня Маврова и помощничката й Елисавета Станева. Двете жени се изявявали като мамани и съобщавали оборота на бара и печалбата от сексуслугите лично или по електронен път на Топалски. Предавали му и списък с проституиращите момичета, става ясно от обвинителния акт.

Освен стандартен секс труженичките предлагали и орална любов. Тарифата за ласките била 600 лв. на час, от които само 200 прибирала жрицата, а  останалите две трети оставали за заведението. За разврата били подсигурени частни стаи, а при нужда се наемали стаи в хотела. Срещу сутеньорите проговарят 14 свидетели. Сред тях е Маргарита Матева, която се трудила под псевдонима Маги. Тя започнала работа с обещание за 80 лв на вечер, 20% от питиетата, които е черпят клиентите и 50% при поръчка на танц. Маги получавала възнаграждението само две седмици. След това Бързанов й обяснил, че среща трудности с разходите на бара. Предложил й да прави секс с клиенти, за да си докарат допълнителен доход. Секс услугите са записване в тетрадка под кодовите  наименования "шампанско" или "скъпо шампанско".

За набирането на две от момичетата, сочени за жертва на трафик на хора е обвинена Соня Маврова. 

Станислава Калчева и Вероника Великова описват пикантни подробности от работата си в бардака. На Станислава и обяснили, че може да взима 60% от определената сума за секс услуги- 200 евро на час. Сумата можела да нарасне до 600 евро, ако предлага и садо-мазо секс, обяснила й Маврова. 

Вероника била инструктирана да се появи на работа в рокля, високи токчета и хубаво бельо. Тя щяла да получи половината от тарифата за секс, но трябвало да вземе предварително парите от клиента, да ги предаде на маманите и след това да задоволи желанието му.

Незаконната схема е разбита на 23 ноември 2018 година. Според разследващите Бързанов набира момичетата с обещание за добро заплащане. После ги склонявал да проституират и ги контролирал чрез свои подопечни. Маврова и Станева изпълнявали функции на управители, но се занимавали и пряко с уреждане на платените ласки. В някои от случаите Топалски взимат дейно участие в набирането на момичетата и им предлагал клиенти за компания и секс, сочи прокуратурата. Парите от бизнеса с плът са предавани от Маврова на боса Бързанов. След като обвиненията лъснаха, известният боец Деян Топалски коментира в медиите, че е управител на юридическо лице, наело помещението, и не знае за разврата. Той изтъква, че нито един свидетел не го сочи като извършител на престъплението и изрази надежда, че обвинението срещу него ще отпаднат.

За участието си в сутеньорската схема Елизабета Станева получава 6 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. За членуване в бандата и набиране на две от момичетата Соня Маврова се разминава с една година условно с 3-годишен изпитателен срок и 5 бона глоба.  Междувременно познатият като бос Светослав Бързанов умира и не успява да чуе присъдата си. Според запознати варненският юрист е страдал от злокачествено заболяване и много залинял в последно време.

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 242
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това