Кримските татари призоваха Ердоган да не подкрепя конгрес на марионетки на САЩ

ЧАС ПИК

Кримските татари призоваха Ердоган да не подкрепя конгрес на марионетки на САЩ

7515
на 27.07.2015
Кримските татари призоваха Ердоган да не подкрепя конгрес на марионетки на САЩ
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Кримските татари се обърнаха към турския президент Реджеп Ердоган да не подкрепя т.нар конгрес на кримско-татарския народ, планиран за 1-2 август в Турция. Конгресът се организира от Мустафа Джемилев и Рефат Чубаров, бивши членове на меджлиса на кримските татари. В момента двамата се намират в Украйна, а Мустафа Джемилев е депутат в украинския парламент. Организаторите на конгреса са отправили покани до редица турски политици да присъстват като гости на конгреса, сред тях е и Реджеп Ердоган. Обръщението до турския президент е прието на конференция на общественото движение "Крим", в която са участвали представители на над 20 организации на кримските татари.

препоръчано

"Организаторите на така наречения конгрес не действат от свои име, а са напълно зависими лица – както политически, така и финансово. В стратегическите планове на отвъд океанските режисьори на "конгреса" са включени геополитически въпроси, а именно противопоставянето между Турция и Русия, защото искрената дружба и партньорство между нашите страни предизвика истерия сред истинските господари на това събиране и обърква намеренията им да диктуват своите условия, грубо намесвайки си в устройството на света", казва се в обръщението към Реджеп Ердоган. Участниците в конференция подчертават и абсурдния факт, че конгресът ще се провежда извън пределите на Крим и без да отчита мнението на самите кримски татари.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК